lv
OoTmtB2lUJDFKx6gSYQQKvuFIXDXOnP9mkSMYZKA
325798

EP atbalsta lēmumu neatzīt Krievijas okupētajās teritorijās izdotas pases

EP atbalsta lēmumu neatzīt Krievijas okupētajās teritorijās izdotas pases

Eiropas Parlaments (EP) atbalstījis lēmumu nepieņemt pases un citus ceļošanas dokumentus, ko Krievija izdevusi nelikumīgi okupētajos Ukrainas un Gruzijas reģionos, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP ceturtdien ar 531 balsi "par", septiņām - "pret", kā arī 34 deputātiem atturoties, apstiprināja vienošanos ar Eiropas Savienības (ES) Padomi par Krievijas ceļošanas dokumentu nepieņemšanu, ja tie izsniegti okupētajos Ukrainas reģionos un tā dēvētajās separātiskajās Gruzijas teritorijās. Šis lēmums attieksies uz dokumentu apstrādi vīzu izsniegšanas vai ES ārējās robežas šķērsošanas nolūkos.

Saskaņā ar priekšlikumu Eiropas Komisijai būtu jāapspriežas ar ES dalībvalstīm un jāizveido to Krievijas ceļošanas dokumentu, jo īpaši pasu, saraksts, kurus nedrīkst atzīt. Tomēr personas, kas bēg no konflikta Ukrainā, joprojām varēs ieceļot ES, pamatojoties uz humanitāriem apsvērumiem.

Lēmums stāsies spēka nākamajā dienā pēc publicēšanas ES Oficiālajā vēstnesī. Pirms tam tas vēl oficiāli jāapstiprina ES Padomē.

Kopš Krievija 2014.gadā nelikumīgi anektēja Krimas pussalu, tā ir izsniegusi pases Krimas iedzīvotājiem, un patlaban to dara arī citās teritorijās, ko vairs nekontrolē Ukrainas valdība. Pašlaik gandrīz visas dalībvalstis jau ir paziņojušas, ka tās nepieņem Krievijas pases, kas izdotas ārvalstu okupētajos reģionos.

Lembergs pirmās instances tiesā zaudē strīdā pret valsti par kompensāciju

Administratīvā rajona tiesā Rīgā 23.novembrī ir noraidījusi koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga pieteikumu par 100 000 eiro kompensācijas piedziņu strīdā pret valsti par kaitējumu veselībai, kāds, pēc pieteicēja domām,...

Libānas parlaments septīto reizi nespēj ievēlēt prezidentu
Libānas likumdevēji ceturtdien jau septīto reizi nespēja ievēlēt prezidentu, neraugoties uz to, ka bez prezidenta valsts centieni glābt ekonomiku ir apgrūtināti.
Silts apģērbs, sildierīces un Ziemassvētku saldumi – Preiļos gatavo apjomīgu ziedojumu Ukrainai
Vasaras sākumā no Preiļiem uz Ukrainas pilsētu Ņižinu nogādātas divas palīdzības kravas ar pārtiku un pirmās nepieciešamības precēm. Arī šobrīd Latgales ļaudis ar ziedojumiem piepilda skolēnu autobusu, lai 2. decembrī tas varētu uzsākt ceļu uz Ukrainu....


Komentāri