lv
MY22ogyObp3ctOZ1oNkfZl0MavaST3lBTa2KlLeO
3253552

Aptauja: Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina

Aptauja: Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina

Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina, liecina mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas dati.

Pēc aptaujas datiem, lai ietaupītu, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji pārtikas jomā galvenokārt atsakās no saldumiem un uzkodām, savukārt Igaunijā populārākā izvēle ir samazināt gaļas produktu daudzumu uzturā.

Vienlaikus uz apģērba un apavu iegādes rēķina ietaupīt cenšas 42% respondentu, bet 38% Latvijas iedzīvotāju minējuši, ka pārskata tēriņus izklaidei.

Šāds taupīšanas prioritāšu dalījums ir līdzvērtīgs visās trijās Baltijas valstīs, norāda aptaujas autori.

Aptaujā arī secināts, ka aktīvākās taupītājas ir sievietes, savukārt vīriešiem raksturīgi biežāk taupīt uz apģērba vai izklaides rēķina.

Aptaujā 70% respondentu norādījuši, ka rūpīgi seko cenas un preču apmēra attiecībai. Tāpat populāri ir kombinēt pirkumu sarakstu no dažādu veikalu tīklu piedāvājumiem - šādu taktiku izmanto 37% aptaujas dalībnieku.

Ekonomiste: «Lielu cerību uz straujas izaugsmes turpināšanos nav» (+VIDEO)

Kritums bijis biznesa pakalpojumos, joprojām samazinājums arī tranzīta pusē, bet priecē aviotransports.

Latvijas privātā sektora vēlmi investēt joprojām kavēs augstās procentu likmes. Eiropas Centrālā banka likmes turējusi esošajā līmenī jau piecus mēne...

Ruks: Okupācijas muzeja dedzinātājs tika stimulēts, lai to izdarītu

Latvijas Okupācijas muzejā degmaisījumu iemetušais vīrietis nebija individuāli motivēts, bet tika stimulēts, lai to izdarītu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Viņš uzsvēra, ka s...

Rīgas dome meklēs veidus darba attiecību izbeigšanai ar Vaivodu

Rīgas domē šodien plānots pieņemt lēmumu par līdzšinējā Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Jāņa Vaivoda atstādināšanu uz trim mēnešiem, lai šajā laikā meklētu juridiski korektu veidu darba attiecību izbeigšanai, interv...



Komentāri