lv
exZOyIIwR2Fj7ZPggLG8UaHuzTBCpWidXIIW6FBf
3223310

Martiņš Vargulis: «Mums vieniem nāksies karot ilgstoši» (+VIDEO)

Martiņš Vargulis: «Mums vieniem nāksies karot ilgstoši» (+VIDEO)

Politisks lēmuma pieņemšanas process ir laiks, kas kalpo agresoram, pauž eksperts.

"NATO 5.pants nav automātisks, - militāri politisko lēmumu pieņemšanas tehnoloģiju atklājis Latvijas Ārpolitikas institūta direktora vietnieks Mārtiņš Vargulis, - Latvijai nebūs divas nedēļas sagatavošanas laiks Krievijas uzbrukuma gadījumā. Ja sabiedroto atbilde neseko uzreiz, mums vieniem nāksies karot ilgstoši".

"NATO piektais pants ir politiska visu dalībvalstu apņemšanās. Uzbrūkot kādai no NATO valstīm, automātiski netiek iedarbināta visu dalībvalstu reakcija. Par to vienbalsīgi jānobalso visām dalībvalstīm", - eksperts uzstājās sociālajā tīklā X (agrāk Twitter).

"Politisks lēmuma pieņemšanas process ir laiks, kas kalpo agresoram. Pēc sabiedroto konsensusa pieņemšanas seko militāru plānu iedarbināšana, sabiedroto spēku gatavības paaugstināšana plašākai operacionālai darbībai. Zaudēts laiks, kurā karojam saviem spēkiem", - stasta M.Vargulis. "Atšķirībā no agresijas Ukrainā, kad par kara iespējamību liecināja “pievilktie” plaša mēroga spēki, Baltijas scenārijā militārā infrastruktūra tādam karam ir ikdienas režīmā mūsu pierobežā. Pirms 24.02. Krievija varēja uzsākt Baltijas scenāriju ar dažu dienu sagatavošanas laiku".

"Plaša mēroga militārās mācības, ieguldījums aizsardzībā, sabiedroto spēku klātbūtne reģionā uz pastāvīguma bāzes, NBS un sabiedrības gatavība karot ir spēcīgākie agresora atturēšanas līdzekļi. 5.panta būtība - vairota pārliecība pretiniekam, ka tas tiks iedarbināts", - šādu viedokli pauž Mārtiņš Vargulis.

Esi uzmanīgs, šķīdonis: uz ceļiem jāievēro īpaši piesardzības pasākumi (+VIDEO)

Transporta masas ierobežojumi ir vispāratzīta prakse.

Atkušņa un nokrišņu ietekmē lielākajā daļā valsts teritorijas uz grants autoceļiem iestājies šķīdonis. Kā ik gadu, šķīdoņa laikā autovadītājiem un pārvadātājiem jārēķinās, ka ceļi var būt grūtāk izbr...

Enerģijas cenas un ģeopolitiskā nestabilitāte ir galvenie riski ekonomikai

Latvijas IKP prognoze šim gadam ir 2%. 2024.gada veidos labākas izaugsmes nosacījumus 2025.gada, kad izaugsme paātrināsies līdz 2,7%.

Latvijas IKP 4. ceturksnī pieauga par 0,1%, savukārt 2023.gadā saruka par 0,3%. Ekonomikas sarukumu pērn noteica kritum...

Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar NBS formām

Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) formām, aizsardzības nozares portāla "sargs.lv" rīkotajā tiešsaistes diskusijā par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Viņš n...



Komentāri