lv
0oItWXCMTDsb7xEquUaqjCc34Eb2KwU33l60gMjt
321538

Briselē apspriedīs dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestus

Briselē apspriedīs dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestus

Eiropas Savienības (ES) enerģētikas ministri Briselē apspriedīs priekšlikumu noteikt dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestus.

Eiropas Komisija (EK) otrdien ierosināja noteikt dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestus Nīderlandes "Title Transfer Facility" (TTF) biržā 275 eiro par megavatstundu (MWh).

Cenas griesti stātos spēkā automātiski nākamā mēneša gāzes cenai, ja dabasgāzes cena divas nedēļas pārsniegtu 275 eiro par MWh un TTF cena sašķidrinātajai dabasgāzei (LNG) pārsniegtu 58 eiro desmit dienas tajā pašā divu nedēļu periodā.

Tiesa, ierosinātie griesti ir tik augsti, ka nav skaidrs, vai tie tiks piemēroti.

TTF otrdien dabasgāzes cena bija aptuveni 120 eiro par MWh, bet vienīgā reize, kad tā pārsniedza 275 eiro robežu, bija šogad no 22. līdz 29.augustam.

Tas bija laikā, kad pasaulē bija milzīgs pieprasījums pēc enerģijas, un ES valstis cīnījās par gāzes krātuvju piepildīšanu pirms ziemas.

Tomēr pat šis augusta periods, visticamāk, nebūtu izraisījis griestu noteikšanu, jo īpaši tāpēc, ka cenu lēciens ilga mazāk nekā divas nedēļas.

ES enerģētikas komisāre Kadri Simsone sacīja, ka piedāvātais cenas ierobežojums ir paredzēts nākamā gada gāzes krātuvju "uzpildes sezonai" pirms ziemas.

Galīgais lēmums gaidāms ne agrāk kā decembra beigās, bet priekšlikuma apstiprināšanas gadījumā tas stāsies spēkā janvārī.

Latvijā pirmizrādi piedzīvos Ukrainas filma

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē šodien plkst.17 pirmizrādi piedzīvos Ukrainas filma "Dzīve, kuru mēs neizvēlējāmies", aģentūru LETA informēja LNB pārstāve Viktorija Piščikova.

Viņa pavēstīja, ka dokumentālo filmu veidojušas Jeļena Veļ...

Šodien notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem"

Šodien notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem", kurā diskutēs par to, kā Latvijai virzīties uz zaļāku ekonomiku, ilgtspējīgāku uzņēmējdarbību un saudzīgāku resursu izmantošanu, tostarp Latvijas energoneatkarības veicināšanai, aģen...

Darbību sāks Baltijas valstu ģimenes uzņēmumu biedrība

Šogad dibinātā Baltijas valstu ģimenes uzņēmumu biedrība "Baltic Family Firm Institute" (BFFI, Baltijas ģimenes uzņēmumu institūts) šodien ar izglītojošu bezmaksas konferenci oficiāli atklās savu darbību, aģentūru LETA informēja BFFI pārstāvji.

Biedrīb...



Komentāri