lv
RUv1LGSrkn3Ze771pfnfQyb7uPz0MQwrGrxeYNE4
321533

Latvijā pirmizrādi piedzīvos Ukrainas filma

Latvijā pirmizrādi piedzīvos Ukrainas filma

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē šodien plkst.17 pirmizrādi piedzīvos Ukrainas filma "Dzīve, kuru mēs neizvēlējāmies", aģentūru LETA informēja LNB pārstāve Viktorija Piščikova.

Viņa pavēstīja, ka dokumentālo filmu veidojušas Jeļena Veļičko, Inna Kovalčuka, Tetjana Rubana un Jūlija Kabicina-Kabjere.

Paredzēts, ka pirmizrādes sākumā ievadvārdus teiks Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Iepazīstinot ar filmas saturu, tās veidotāji akcentē, ka vīrieši ir militārajā frontē Ukrainā, aizstāvot valsts teritoriālo vienotību, sargājot to krievu iebrucējiem.

"Sievietes, kas nokļuvušas svešā valstī - Latvijā - , ir informācijas frontē. Šīs sievietes nepadodas - runā par karu, dodas mītiņos, visos iespējamos veidos informē par Ukrainā notiekošo, turpina dzīvot un tikt galā ar visām adaptācijas grūtībām svešā valstī," norādīts filmas pieteikumā.

Filma LNB skatāma bez maksas.

Šodien notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem"

Šodien notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem", kurā diskutēs par to, kā Latvijai virzīties uz zaļāku ekonomiku, ilgtspējīgāku uzņēmējdarbību un saudzīgāku resursu izmantošanu, tostarp Latvijas energoneatkarības veicināšanai, aģen...

Darbību sāks Baltijas valstu ģimenes uzņēmumu biedrība

Šogad dibinātā Baltijas valstu ģimenes uzņēmumu biedrība "Baltic Family Firm Institute" (BFFI, Baltijas ģimenes uzņēmumu institūts) šodien ar izglītojošu bezmaksas konferenci oficiāli atklās savu darbību, aģentūru LETA informēja BFFI pārstāvji.

Biedrīb...

Rīgā notiks konference par apkaimju nozīmi

Rīgas NVO namā šodien plkst.15 notiks konference "Apkaimju nozīme un attīstības perspektīva", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Konferences ievadā, iepazīstinot ar Apkaimju iedzīvotāju centra darbību apkaimju attīstības jomā, d...



Komentāri