lv
xaZq5ZnPGYyVImlLrLIZ0rJ4NpGnTKq8BKVwiwOU
3212508

Līdz agresors ir padzīts

Līdz agresors ir padzīts

Krišjānis Kariņš uzrunā ANO Cilvēktiesību padomi.

Šodien Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš videouzrunā ANO Cilvēktiesību padomē uzsvēra Krievijas agresijas kara pret Ukrainu postošo ietekmi uz cilvēktiesībām.

"Skolu bombardēšana, slimnīcu sagraušana, bērnu piespiedu aizvešana un piespiedu asimilācija krievu valodā un kultūrā pret bērnu gribu, ir pretēji jebkādai indivīda tiesību un cilvēktiesību izpratnei," pauda K. Kariņš.

Ārlietu ministrs nosodīja Krievijas īstenoto dezinformācijas kampaņu, izplatot nepatiesību par tās pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā. Atgādinot Latvijas vēsturisko pieredzi padomju okupācijas laikā, K. Kariņš aicināja valstis kopā iestāties pret Krievijas rupjajiem cilvēktiesību pārkāpumiem un atbalstīt Ukrainu līdz tās pilnīgai atbrīvošanai un agresora padzīšanai.

"Totalitārās un autoritārās valstis izskatās stipras, taču demokrātijas, kad turas kopā, ir daudz spēcīgākas. Krievijas agresija var tikt apturēta," uzsvēra K. Kariņš.

ANO Cilvēktiesību padomes 55. sesija norisinās Ženēvā, Šveicē, no 2024.gada 26.februāra līdz 5.aprīlim.

Šī kara iznākums vistiešākajā veidā ietekmēs visas Eiropas nākotni

Evika Siliņa par Eiropas Savienības un NATO valstu līderu un pārstāvju konferencē Francijā rezultātiem.

27 Eiropas Savienības un NATO valstu līderu un pārstāvju konferencē Francijā, Parīzē, panāktās apņemšanās dos ievērojamu pienesumu Ukrainas uzvarai p...

FOTO: Ar mākslas un izglītības programmu jauniešiem atklāts Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls
Ar multimediju darbu programmu, kuru veidojuši mākslinieki no Latvijas un Norvēģijas atklāts Starptautiskais Valmieras multimediju festivāls. Līdz 3. martam festivālā gaidāma bagātīga programma gan pilsētvidē, gan dažādās norises vietās, piedāvājot gan...
Pārbūvēs ģenerālprokuratūras ēku Rīgā, Kalpaka bulvārī

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi iepirkumu par ģenerālprokuratūras ēkas pārbūvi Rīgā, Kalpaka bulvārī, informē VNĪ.

Ģenerālprokuratūras ēkas pārbūves projekta laikā ir iecerēts veikt būvdarbus, kas ietvers ēkas tehniskās un vizuālās a...



Komentāri