lv
ewLRQWuHQxzwtcO8xP12VVr3P2OlvV7qiXFXeuzU
3201086

Aptauja: darba tirgus Latvijā ir ļoti nepievilcīgs (+VIDEO)

Aptauja: darba tirgus Latvijā ir ļoti nepievilcīgs (+VIDEO)

Tikai 1% respondentu norādījis, ka būtu gatavs mainīt profesiju, lai dotos strādāt uz ārzemem.

Lielākā daļa jeb 77% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi pārkvalificēties jeb mainīt profesiju, lai saņemtu labāku atalgojumu.

No kopējā aptaujāto skaita, lielākā daļa jeb 57% respondentu pauda, ka būtu gatavi mainīt profesiju tikai tādā gadījumā, ja jaunais darbs viņiem patiktu, kas ļauj secināt, ka cilvēkiem ir svarīga karjeras izaugsme, kas sniedz gandarījumu. Otra populārākā atbilde, kuru minēja 5% aptaujāto, ka viņi būtu gatavi pārkvalificēties tikai tādā gadījumā, ja nebūtu jāpārvācas uz citu dzīves vietu, pilsētu, apkaimi u.c.

Vien 8% cilvēku, sacīja, ka nebūtu gatavi mainīt profesiju, jo ir apmierināti ar pašreizējo atalgojumu.

"Kā darbinieku piesaistes uzņēmums pērn jutām, ka mazkvalificēto darbaspēku piesaistīt bija ļoti grūti. Pēdējo gadu viena no lielākajām tendencēm ir bijušo sabiedriskās ēdināšanas jomas darbinieku pārkvalificēšana uz darbu loģistikas un ražošanas uzņēmumos. Visgrūtāk iet tieši ar pāriešanu uz ražošanas uzņēmumiem, tomēr ir arī noteiktas jomas, kur pārkvalificēšanās notiek veiksmīgāk," pauž eksperte Baiba Rozentāle.

Interesanti, ka veiktajā aptaujā tikai 1% respondentu norādījis, ka būtu gatavs mainīt profesiju tādā gadījumā, ja dotos strādāt ārpus Latvijas. Vēl 8% aptaujāto norādījuši, ka nākotnē neplāno strādāt, kas saistīts ar pensijas vecumu, bet 3% atbildi uz jautājumu nezina. Vēl 2% aptaujāto pauduši citas atbildes, kā vienu no tām, piemēram, ka ir pašnodarbināta persona, jo darba tirgus Latvijā ir ļoti nepievilcīgs.

"Pašreiz esam neapskaužamā situācijā - no vienas puses cenas būtiski palielinās, tajā skaitā arī darbaspēka nodokļu slogs uzņēmējiem nav mazs, bet no otras, liela daļa cilvēku nespēj nopelnīt pietiekami daudz, lai varētu nodrošināt sevi, bērnus un atliktu arī kādām izklaidēm vai ceļojumiem. Tas nozīmē, ka situācija darba tirgū nav sakārtota un visa izveidotā sistēma nestrādā tā, lai veicinātu valsts attīstību un iedzīvotāju labklājību," norāda Baiba Rozentāle.

Kamaniņbraucējs Aparjods nopelna sudrabu Pasaules kausa posmā Siguldā
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Siguldā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā, kur pēc pirmā brauciena viņš bija līderis.
Vairoga ielas iedzīvotāji Rīgā izmisuši – šoferi dzīvojamo zonu izmanto kā maģistrālo ceļu
Kopš pērnā gada beigām Rīgā satiksmei atklāta Austrumu maģistrāle. Autobraucējiem pavērušās jaunas pilsētas centra apbraukšanas iespējas, no kravas transporta atslogots Rīgas vēsturiskais centrs un Purvciema apkaime. Tomēr Vairoga ielas iedzīvotāji ir ...
Noskaidrots, kā Latvijas iedzīvotāji tērēs atgūto pārmaksāto nodokļu naudu

Trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju atgūto pārmaksāto nodokļu naudu plāno tērēt ikdienas vajadzību segšanai, liecina bankas "Citadele" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Vienlaikus 16% aptaujāto prognozē, ka viņiem visdrīzāk nebūs ...



Komentāri