lv
MEljxqG4zzc7NcvWRvjX8NyoqN3wk5WnNidi8VSO
3200662

Pieaug Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaits

Pieaug Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaits

Pēdējo gadu laikā ir tendence pieaugt Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaitam, un nozagto lietu veids mēdz mainīties atbilstoši sezonai, informē risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka visvairāk zādzību notiek Eiropas dienvidos - Itālijā un Spānijā, un pēdējo gadu laikā to skaitam ir tendence pieaugt. Garnadži pārsvarā ir iecienījuši telefonus, makus un zīmolu apģērbu.

Ļoti populāra vieta, kur uzdarbojas zagļi, ir sabiedriskais transports - vilciens, metro un citi, kur garnadži upurim no kabatas izvelk mobilo telefonu vai maku. Tāpēc lielpilsētās somas ieteicams nēsāt sev cieši klāt, lai vienmēr varētu pārredzēt savas mantas un tās nosargāt, iesaka apdrošinātāji.

Pēc "If" datiem vidējā atlīdzība par nozagtām mantām ārvalstīs ir 500 eiro.

Tomēr zog arī citas mantas. Nesen kādam ceļotājam, kurš ar auto bija devies uz slēpošanas kūrortu Slovākijā, nozagts slēpošanas ekipējums, kas pa nakti bija atstāts automašīnā. Nodarītie zaudējumi bija 5000 eiro. Citā gadījumā Itālijā no automašīnas nozagts slēpošanas apģērbs, radot līdz pat 2000 eiro lielus zaudējumus.

Apdrošinātāji norāda, ka par zādzību ārvalstīs noteikti jāziņo tuvākajā policijas iecirknī, kur aicinās aizpildīt iesniegumu, norādot nozagto lietu veidu. Izziņas kopija no policijas noderēs, iesniedzot ceļojuma apdrošināšanas pieteikumu.

Porziņģis gūst 22 punktus «Celtics» uzvarā pār «Knicks» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 22 punktus un palīdzēja Bostonas "Celtics" pārspēt viņa pirmo komandu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Ņujorkas "Knicks".

Bostonieši viesos uzvarēja ar rezultātu 116:102 (30:26, 32:32, 35:26...

Kultūras ministrija: Ukrainas iedzīvotāji turpinās meklēt patvērumu Latvijā

Valdība plāno atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) rosināto finansējuma pārdali 4,6 miljonu eiro apmērā latviešu valodas mācību nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem, izriet no KM sagatavotā rīkojuma projekta, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

KM norāda...

Rīgā pēcpusdienā uzspīdēs saule, nokrišņi nav sagaidāmi

Februāra pēdējā svētdienā laiks būs lielākoties mākoņains, savukārt naktī pūtīs stiprs vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pēcpusdienā vietām austrumu rajonos nedaudz uzlīs, taču dažviet starp mākoņiem...



Komentāri