lv
bHZXjdQipaAw6nDWzgKkaZJDLfyYEuiaxZ6DKIzP
3185594

LDz: uzņēmuma maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti

LDz: uzņēmuma maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti

Patlaban VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti, norādīja LDz pārstāvji, komentējot uzņēmuma akcionāru sapulcē skatīto valdes ziņojumu par LDz maksātnespējas draudiem.

Uzņēmumā skaidro, ka pagājušā gada beigās valdība piešķīra desmit miljonus eiro LDz finanšu līdzsvara nodrošināšanai.

Savukārt šī gada sākumā piešķirta dotācija 25 miljonu eiro apmērā par pasažieru pārvadājumu infrastruktūras uzturēšanu, kas ir daļa no kopsummā paredzētajiem 50 miljoniem eiro.

LDz norāda, lai ilgtermiņā stabilizētu LDz finanšu stāvokli, ir būtiski, lai Ministru kabinetā apstiprina indikatīvo dzelzceļa infrastruktūras attīstības plānu 2023.-2027.gadam un saskaņā ar Dzelzceļa likuma prasībām noslēgtu Daudzgadu līgumu starp Satiksmes ministriju un LDz.

Uzņēmumā atzīmē, ka šiem dokumentiem valsts līmenī jānosaka infrastruktūras attīstības un uzturēšanas vajadzības, un tādējādi tie būs par pamatu nepieciešamo minimālo izmaksu līmeņa noteikšanai šāda apjoma infrastruktūras nodrošināšanai un šo izmaksu segšanai.

LDz sagaida, ka 2024.gadā Indikatīvais dzelzceļa infrastruktūras attīstības plāns 2023.-2027.gadam tiks apstiprināts un stāsies spēkā, papildinot, ka, ņemot vērā šos dokumentus, LDz aktualizēs esošo vai izstrādās jaunu vidēja termiņa darbības stratēģiju, kas atbilst aktuālajai situācijai un valsts prasībām dzelzceļa infrastruktūras attīstībai.

Ar likumu aizliegts Krievijas un Baltkrievijas graudu imports Latvijā

Ministru kabinetam uzdots izdot noteikumus, tajos norādot lauksaimniecības un lopbarības produktus, kurus imports Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas ir aizliegts.

Ceturtdien, 22.februārī, Saeima, lai ievērotu un nodrošinātu Latvijas sabiedrības drošī...

Latvija aizliedz Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā, aizliedzot Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importu.

Atbilstoši vairāku ministriju sadarbībā izstrādātajam piedāvājumam likums aizliedz l...

Nosaukti Latvijas hokejisti, kuri piedalās spēlēs Krievijā

Vairāki Latvijas hokejisti piedalās Krievijā notiekošajās virtuālajās un klātienes sporta spēlēs, liecina rīkotāju publicētā informācija.

Kazaņā notiekošajās tā dēvētajās "Nākotnes" spēlēs "Baltic Select" komandas sastāvā iekļauti Ervīns Muštukovs, Kiri...



Komentāri