lv
x5z9LVQTE38zpHHSVziAcGgT11kHFM6DKxEFI5Na
3184912

Rīgas 2.slimnīca neredz iespēju pievienoties Stradiņa slimnīcai

Rīgas 2.slimnīca neredz iespēju pievienoties Stradiņa slimnīcai

Rīgas 2.slimnīcas valdes priekšsēdētājs Sandris Petronis neredz iespēju pārvietot vai pievienot iestādi Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS), taču atbalsta traumatoloģijas nodaļas izveidi tajā.

Petronis sacīja, ka Veselības ministrijai vēl neesot konkrēta piedāvājuma. Patlaban, ņemot vērā situāciju Rīgā un Pierīgā ar traumatoloģijas un ortopēdijas pakalpojumu pieejamību, viņš saskata slimnīcas iespējas turpināt sniegt pakalpojumus akūtajiem pacientiem un veikt plānveida operācijas. Tikmēr PSKUS varētu izveidot nodaļu, kurā ārstētos pacienti ar sarežģītākām traumām.

"Neredzu, ka 2.slimnīcu kaut kādā veidā varētu pārvietot vai pievienot. Tas ir normāls strādājošs uzņēmums, pie mums nāk pacienti. Mēs redzam, ka Daugavas kreisajā krastā varam turpināt strādāt un izveidot traumatoloģijas nodaļu PSKUS. Tā nodaļa varētu būt līdzīga Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) nodaļai, kur multidisciplinārā komanda sekmīgi tiek galā ar pacientiem un netraucē strādāt Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai (TOS)," uzskata Petronis.

Viņš norādīja, ka PSKUS jau šobrīd strādā ar lielu jaudu, kas ir tuvu maksimālai, tāpēc nav saprotams, kā tā tiktu galā ar papildu 100 pacientiem diennaktī.

Petronis arī vērsa uzmanību, ka Rīgas 2.slimnīca ir partneris civilmilitārās medicīnas mācībās "Panaceja" un valsts aizsardzības mācībās "Namejs". Kā rezultātā Zemessardze un Nacionālie bruņotie spēki rēķinoties ar slimnīcu kā potenciālo partneri militārā apdraudējuma gadījumā, jo patlaban valstī nav militāro slimnīcu, ir tikai civilās.

"Militāra apdraudējuma gadījumā būs jāpaļaujas tikai uz civilo medicīnu. Saistībā ar civilmilitāro drošību katrā Daugavas pusē šobrīd ir viena klīniskā universitātes slimnīca un viena traumatoloģijas slimnīca," norādīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā.

Vēstulē veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) norādījis, ka Rīgā stacionāros traumatoloģijas un ortopēdijas pakalpojumus nodrošina trīs stacionārās ārstniecības iestādes - Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS), valsts "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca" un Rīgas 2.slimnīca, kas nodrošina rīdziniekiem un Latvijas iedzīvotājiem gan terciāra līmeņa, gan sekundāra līmeņa neatliekamo un plānveida medicīnisko palīdzību.

Viņa ieskatā, valsts apmaksātus pakalpojumus traumatoloģijā un ortopēdijā nepieciešams turpmāk attīstīt Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) un RAKUS.

Ministra skatījumā, Rīgā un Rīgas veselības aprūpes pakalpojumu plānošanas teritorijā jārisina problēma nodrošināt ar primāri nepieciešamo aprūpi pacientiem ar hroniskām saslimšanām. Viņš norāda, ka VM vairākkārt rosinājusi paplašināt aprūpes gultu skaitu Rīgā, nodrošinot iespējas rīdziniekiem saņemt nepieciešamos aprūpes pakalpojumus.

Upe vēžu zupas krāsā. Jāzepa Grosvalda ceļojumi
Dzimis ģimenē, kurā ceļošana tika pieņemta kā daļa no dzīves, Jāzeps Grosvalds jau no agras bērnības zināja, ka aiz Latvijas priežu mežiem plešas vēl citas zemes un plašumi. "Viņš bija pasaules pilsonis," saka mākslinieka daiļradei un dzīvei veltītās L...
RNP ar finanšu ministru apspriedīs 380 miljonu eiro piesaisti (+VIDEO)

Lai īpašums kļūtu ilgtspējīgs, nepieciešams daudzdzīvokļu ēku uzlabošanas darbus plānot jau tuvākajā nākotnē.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", vērtējot iespējas pilnveidot klientu dzīves apstākļus, uzlabojot īpašuma energoefektivitāti, patērēto resursu uz...

KNAB rosina apsūdzēt bijušo CVK priekšsēdētāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis prokuratūrai apsūdzēt trīs bijušos un esošos Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) darbiniekus, kā arī uzņēmēju lietā par CVK budžeta līdzekļu izkrāpšanu.

Saskaņā ar KNAB preses paziņojumu, infor...



Komentāri