lv
MNI7q7RxHB1aBbcF4KB7o2PyKCXWauzylcQ6mSn9
3180193

Daugavas HES pērn saražots par 39% vairāk elektroenerģijas nekā 2022.gadā

Daugavas HES pērn saražots par 39% vairāk elektroenerģijas nekā 2022.gadā

Daugavas hidroelektrostacijās (HES) 2023.gadā saražots par 39% vairāk elektroenerģijas nekā 2022.gadā, informē "Latvenergo" koncerna pārstāvji.

Kopumā 2023.gadā Daugavas HES saražotas 3,7 teravatstundas elektroenerģijas, kas, kā uzsver kompānijā, ir lielākais "Latvenergo" HES saražotais elektroenerģijas apmērs kopš 2017.gada.

Pērn Daugavas HES saražoja 54% no Latvijas kopējā elektroenerģijas patēriņa, kā arī 73% no visas "Latvenergo" koncernā saražotās elektroenerģijas.

Pērn vidējā ūdens pietece Daugavā bija 789 kubikmetri sekundē, bet 2022.gadā gadā tā bija 506 kubikmetri sekundē, norāda kompānijā. Vienlaikus elektroenerģija Daugavas HES visvairāk 2023.gadā saražota no janvāra līdz maija vidum.

Pakāpās lielvalstu līmenī. Spožākajā biatlona čempionātā Latvija sasniedz nebijušas virsotnes
Pasaules čempionātā biatlonā atšķirībā no Pasaules kausa posmiem sacensību programmā ir visas disciplīnas, un iespēja kāpt uz goda pjedestāla kļūst par daudzu sportistu sezonas galveno mērķi. Šādā noskaņojumā čempionāta norises vietā Čehijā ieradā...
Pret hibrīdo agresiju: jaunieši tiek iesaukti kiberkaraspēkā (+VIDEO)

Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem.

Lai rosinātu jauniešu interesi par kiberdrošību, sekmētu viņu digitālās un kiberdrošības prasmes un kompetences, kā arī atlasītu labākos kandidātus d...

Kurzemē un Zemgalē uz grants ceļiem sācies šķīdonis

Kurzemē un Zemgalē uz grants ceļiem sācies šķīdonis, bet valsts austrumu daļā braukšanu uz grants ceļiem apgrūtina apledojums, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

LVC norāda, ka valsts dienvidrietumu daļā uz grants autoceļiem ir iestājies šķīdo...



Komentāri