lv
DxM9R3zEVEXu3kAfRlhSvYfbNIDH5dF5ck2jq6M1
3179953

Pret hibrīdo agresiju: jaunieši tiek iesaukti kiberkaraspēkā (+VIDEO)

Pret hibrīdo agresiju: jaunieši tiek iesaukti kiberkaraspēkā (+VIDEO)

Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem.

Lai rosinātu jauniešu interesi par kiberdrošību, sekmētu viņu digitālās un kiberdrošības prasmes un kompetences, kā arī atlasītu labākos kandidātus dalībai Eiropas Savienības mēroga kiberdrošības sacensībās, šopavasar tiek rīkots Nacionālais kiberdrošības izaicinājums jauniešiem.

Eiropas kiberdrošības izaicinājuma (European Cybersecurity Challenge) nacionālo atlasi jeb Nacionālo kiberdrošības izaicinājumu atbilstoši Latvijas kiberdrošības stratēģijas (2023.–2026. gadam) 3. rīcības virzienam “Sabiedrības izpratne, izglītība un pētniecība” no 2024. gada organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju (CERT.LV), Latvijas Universitāti un Zemessardzes Kiberaizsardzības vienību.

Šis izaicinājums ir valsts līmeņa sacensības jauniešiem, kurā tiks pārbaudītas zināšanas par kiberdrošību un spēju risināt dažādas sarežģītības uzdevumus kiberdrošības un kiberaizsardzības jomā.

Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem, kurš apgūst formālās izglītības programmu Latvijas Republikā akreditētajā pamatizglītības, vidējās izglītības vai augstākās izglītības iestādē.

Paredzēts, ka izaicinājums norisināsies tiešsaistē, Latvijas Universitātes platformā edu.lu.lv un tas noritēs trīs kārtās:

1. kārta – 2024. gada 8. martā;

2. kārta – 2024. gada 3. un 4. aprīlī;

3. kārta – 2024. gada 7. un 8. maijā.

Katrs reģistrēts dalībnieks būs tiesīgs piedalīties visās trīs izaicinājuma kārtās, risinot dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumus. Lai piedalītos izaicinājumā, dalībniekam jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa, kas būs pieejama tīmekļa vietnē kibiz.lv no 2024. gada 19. februāra līdz 2024. gada 1. martam.

Kurzemē un Zemgalē uz grants ceļiem sācies šķīdonis

Kurzemē un Zemgalē uz grants ceļiem sācies šķīdonis, bet valsts austrumu daļā braukšanu uz grants ceļiem apgrūtina apledojums, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

LVC norāda, ka valsts dienvidrietumu daļā uz grants autoceļiem ir iestājies šķīdo...

Martā sāks izmaksāt atjaunotās piemaksas pie pensijas

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) jau martā sāks izmaksāt piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām tiem iedzīvotājiem, kuriem vecuma vai invaliditātes pensija tika piešķirta laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 31.decemb...

Abu Meri apšauba «Rīgas Dzemdību nama» atbilstību mūsdienu prasībām

Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.

Vēstulē veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) paudis, ...



Komentāri