lv
0yNtzCHVekX8Ty9I2FRxll2ohc7wIJhQYi4iRitP
3179710

Martā sāks izmaksāt atjaunotās piemaksas pie pensijas

Martā sāks izmaksāt atjaunotās piemaksas pie pensijas

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) jau martā sāks izmaksāt piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām tiem iedzīvotājiem, kuriem vecuma vai invaliditātes pensija tika piešķirta laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 31.decembrim.

Piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām tiks izmaksātas Latvijā, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīs, Šveicē, Apvienotajā Karalistē un Gērnsijā dzīvojošajiem Latvijas pensijas saņēmējiem.

Piemaksas apmērs ir 1,52 eiro par katru apdrošināšanas stāža gadu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim, par kuru Latvijā ir piešķirta vecuma vai invaliditātes pensija. Šis apmērs tiks pārskatīts katru gadu vienlaicīgi ar pensiju indeksāciju.

Pensiju saņēmējiem, kuriem pēc piemaksas piešķiršanas pensijas un piemaksas kopējā mēneša summa pārsniegs pensionāra neapliekamo minimumu - 500 eiro, VSAA ieturēs iedzīvotāju ienākumu nodokli 20% apmērā no summas, kas pārsniedz neapliekamo minimumu.

Abu Meri apšauba «Rīgas Dzemdību nama» atbilstību mūsdienu prasībām

Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.

Vēstulē veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) paudis, ...

Vijolniekam ar «LNSO ārlietu ministra» statusu Reinim Galeniekam – 75
21. februārī nozīmīgu dzīves gadskārtu svin ilggadējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) vijolnieks ar "orķestra ārlietu ministra statusu" – Reinis Galenieks. Par to, kas daudzos darba gados piedzīvots orķestrī un paša karjerā, par Leonīda...
Paziņoti «Zelta ābeles» nominanti; balvu par mūža ieguldījumu saņems grāmatu dizainers Aldis Aleks
Jau 31. reizi Latvijas Grāmatizdevēju (LGA) asociācija organizē grāmatu mākslas konkursu "Zelta ābele", izziņojot nominantus septiņās kategorijās. Mūža balva tiks piešķirta māksliniekam un ilggadējam grāmatu dizaineram Aldim Alekam.


Komentāri