lv
dBgr93ppUZEOlxyHj7N6dhVKUEQbrIcWbAMxmmXy
3179691

Vijolniekam ar «LNSO ārlietu ministra» statusu Reinim Galeniekam – 75

Vijolniekam ar «LNSO ārlietu ministra» statusu Reinim Galeniekam – 75
21. februārī nozīmīgu dzīves gadskārtu svin ilggadējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) vijolnieks ar "orķestra ārlietu ministra statusu" – Reinis Galenieks. Par to, kas daudzos darba gados piedzīvots orķestrī un paša karjerā, par Leonīda Vīgnera un Vasilija Sinaiska laikiem un par LNSO ārzemju ceļojumiem un tajos pieredzētajiem kurioziem, jubilārs stāstīja Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Benefice".
Paziņoti «Zelta ābeles» nominanti; balvu par mūža ieguldījumu saņems grāmatu dizainers Aldis Aleks
Jau 31. reizi Latvijas Grāmatizdevēju (LGA) asociācija organizē grāmatu mākslas konkursu "Zelta ābele", izziņojot nominantus septiņās kategorijās. Mūža balva tiks piešķirta māksliniekam un ilggadējam grāmatu dizaineram Aldim Alekam.
Ostapenko cieš neveiksmi cīņā par ceturtdaļfinālu Dubaijas tenisa turnīrā
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko trešdien Apvienotajos Arābu Emirātos zaudēja Dubaijas turnīra trešajā kārtā un nesasniedza ceturtdaļfinālu.
«Es nevaru bez ātruma, vecais!»: Latvijas bobsleja slavas pirmsākumi uzplaiksnī uz teātra skatuves
"Vai tas ir bluķis, vai auto, nu vienalga! Kaut vai ar lāpstu, kaut vai ar pliku pakaļu! Es nevaru bez ātruma!" skan no Liepājas teātra skatuves, kur sports saticies ar mākslu, izrādē "Latviešu raķetes" stāstot spilgto Latvijas bobsleja pirmsākuma ...


Komentāri