lv
5pykUDWg9yYB9XqnitliYf30ZKRubBURNV9pjsTz
3175622

Piešķir 2 miljonus eiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā

Piešķir 2 miljonus eiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā

Valdība šodien lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2 069 330 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) uzņēmusies iniciatīvu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sarīkošanai Rīgā no šā gada 2. līdz 7.jūlijam.

LBS apgalvo, ka sacensību norise Latvijā būtiski palielinās nacionālās vīriešu valstsvienības izredzes kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm. Sacensību aizvadīšana Latvijā sekmētu valstsvienības kvalitatīvāku sagatavošanās posmu turnīram, pozitīvi ietekmētu basketbola un sporta attīstību Latvijā kopumā, turpinot uzrunāt tās iedzīvotājus, sevišķi bērnus un jauniešus, iesaistīties vispārējās fiziskajās aktivitātēs un basketbolā, nostiprinot patriotisma jūtas, kā arī starptautiski radot interesi par valsti un veicinot turnīra skatītāju ierašanos no visas pasaules.

Līdzekļus piešķirs no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Starptautiskā basketbola federāciju asociācija (FIBA) 2023.gada 27.novembrī paziņoja 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīru rīkotājus, tai skaitā Latviju - turnīrā piedalīsies sešas komandas, kopumā tiks aizvadītas deviņas spēles.

Vīķe-Freiberga: Putins Navaļiniju turēja dzīvu kā ēsmu viņa atbalstītājiem

Krievijas diktators Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā nomirušo opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju turēja dzīvu kā ēsmu, lai identificētu viņa atbalstītājus, uzskata kādreizējā Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Intervijā Latvijas Televī...

Rastorgujevs par izcīnīto otro vietu PČ biatlonā var saņemt līdz 17 075 eiro

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs par izcīnīto vietu Pasaules čempionātā biatlonā var saņemt līdz 17 075 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka naudas balvas piešķir sporti...

Krievijas specdienesta uzdevumā apgānīti leģionāru piemiņas akmeni - VDD

Valsts drošības dienests (VDD) 8.februārī Pāternieku robežkontroles punktā ir aizturējis personu aizdomās par Krievijas specdienesta uzdevumā īstenotām provokatīvām aktivitātēm piemiņas vietās Latvijā, kā arī citās Baltijas valstīs, informē VDD.

Latvija...



Komentāri