lv
NQih6IwQXkg0uUWxw528nNlpvGqEZNWFgnZc44Pk
3175384

Krievijas specdienesta uzdevumā apgānīti leģionāru piemiņas akmeni - VDD

Krievijas specdienesta uzdevumā apgānīti leģionāru piemiņas akmeni - VDD

Valsts drošības dienests (VDD) 8.februārī Pāternieku robežkontroles punktā ir aizturējis personu aizdomās par Krievijas specdienesta uzdevumā īstenotām provokatīvām aktivitātēm piemiņas vietās Latvijā, kā arī citās Baltijas valstīs, informē VDD.

Latvijas dienesta aizturētā persona ir Igaunijas un Krievijas dubultpilsonis. VDD pret personu 8.februārī sāka kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma pantu, proti, par palīdzību Krievijas specdienestam pret Latviju vērstā darbībā.

VDD ir ieguvis informāciju, ka persona šā gada 29.janvārī Tukuma novada Džūkstes pagastā Krievijas specdienesta uzdevumā veica piemiņas akmens "Kurzemes cietokšņa aizstāvjiem - Latviešu leģiona karavīriem" apgānīšanu, aplejot piemiņas akmeni ar sarkanu krāsu.

Izmeklēšanā VDD cieši sadarbojas ar Lietuvas un Igaunijas partnerdienestiem, jo pastāv aizdomas, ka persona identiskas aktivitātes piemiņas vietās veikusi arī citās Baltijas valstīs.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Bartaševičs Rēzeknes finanšu problēmās vaino FM un lūdz sākt kriminālprocesu

Saistībā ar finanšu pārkāpumiem no amata atstādinātais bijušais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") ir vērsies Valsts policijā (VP) ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret Finanšu ministrijas (FM) amatpersonām, kuru rīcībā viņš saskata i...

Ukrainas eksprezidents Porošenko: Katru nedēļu jādodas uz draugu bērēm
Pašcieņas revolūcijas galvenais mērķis bija atgriezt Ukrainu Eiropas tautu saimē, ekskluzīvā intervijā Latvijas Televīzijai stāsta bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Pirms desmit gadiem viņš bija viena no redzamākajām figūrām Pašcieņas revol...
Pasts ar SM apsver trīs stratēģiskos virzienus turpmākajam pasta nodaļu tīklam

Patlaban VAS "Latvijas pasts" ar Satiksmes ministriju (SM) apsver trīs stratēģiskos virzienus, kas iezīmētu turpmāko pasta nodaļu tīklu, aģentūrai LETA skaidroja pasta pārstāvji.

Pastā informē, ka pirmais virziens nozīmētu turpināt darbu ar esošajām pa...



Komentāri