lv
0Mw2QS9oCTm5dYLBvLj2dHm7TnFOyaUSF4aNFedy
3173441

Aptauja: Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju

Aptauja: Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju

Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju, liecina vides apsaimniekošanas kompānijas SIA "ZAAO" un "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

Vienlaikus aptaujas dati liecina, ka 6% Latvijas iedzīvotāju atkritumus šķiro daļēji, 27% respondentu aktīvi šķiro bioloģiskos atkritumus, aptuveni 59% respondentu šķiro plastmasu, papīru un kartonu, 55% nodod stiklu pārstrādei, savukārt 44% nodod elektropreces.

Līdztekus 36% aptaujāto šķiro metālu, bet 32% nodrošina, ka lielgabarīta atkritumi, piemēram, mēbeles un remonta atlikumi nonāk poligonā.

Aptaujas dati arī liecina, ka 52% Latvijas iedzīvotāju saprot, kas ir jāmet bioloģisko atkritumu konteinerā, 5% uzskata, ka pārzina šo jomu ļoti labi, bet 25% respondentu nav varējuši novērtēt zināšanu līmeni šajā jautājumā.

Tāpat aptaujā 42% atzinuši, ka labākā motivācija sākt šķirot atkritumus būtu pakalpojums bez maksas, bet 34% vēlas sajust ekonomiskus ieguvumus. Vēl 21% aptaujas dalībnieku sagaida vairāk informācijas, piemēram, praktiskus padomus, savukārt 12% ir būtiski zināt ietekmi uz vidi, dabu un cilvēku veselību.

Aptauju īstenoja "ZAAO" sadarbībā ar "Norstat Latvija", aptaujājot 1010 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Pērn lielākajā daļā gadījumu kiberapdraudējuma avots bijusi Krievija - SAB

Pērn situācija Latvijas kibertelpā turpinājusi saglabāties stabila un uzbrukumu intensitāte, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, ir bijusi mainīga - tie realizēti viļņveidīgi, turklāt lielākajā daļā gadījumu kiberapdraudējuma avots bijusi Krievija, pagājušā g...

Faibuševičs: Navaļnija uzvara būtu bīstama Latvijai un latviešiem (+VIDEO)

Krievijas opozīcijas līderis tika uzskatīts par potenciālu diktatoru, kurš vēlētos Krimu paturēt.

Alekseja Navaļnija traģiskā nāve Putina cietumā neatstāja vienaldzīgus miljoniem cilvēku visā pasaulē. Protesta paziņojumi izskanējuši arī Latvijā, tostarp...

Pirmdien konstatēti seši mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu

Valsts robežsardze pirmdien konstatējusi sešu nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Iepriekšējā reize bija 10.janvārī, kad tika konstatēti piecu cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, un pagājušā svētdienā, kad Lat...



Komentāri