lv
thYycHj2EJc8rqS2yCvCKG5dqrJm1TdO4B6ifJ8J
3172955

Valsts meži tiek veiksmīgi atjaunoti, vislabāk Kurzemē (+VIDEO)

Valsts meži tiek veiksmīgi atjaunoti, vislabāk Kurzemē (+VIDEO)

Būtiski pieaudzis mašinizēti iestādīto platību apjoms, sasniedzot 997 hektārus.

Valsts AS “Latvijas valsts meži” par sasniegto izcilību meža atjaunošanā “Mežkopības izcilības balvu” pasniedza Dienvidkurzemes reģiona mežkopju komandai un mežkopības vadītājam Uldim Ozolam.

“Balvas pasniedzam par atbildīgu un neatlaidīgu mežkopju darbu un izciliem rezultātiem meža atjaunošanas un kopšanas darbā. Rūpes par jaunajiem kociņiem pirmajos gados pēc to iestādīšanas ir jo īpaši svarīgas, lai mežaudze būtu veselīga un vērtīga,” norāda Mežkopības izpilddirektors Mārtiņš Gūtmanis

Pērn kopumā LVM pārziņā esošie valsts meži atjaunoti vairāk nekā 17 800 hektāru platībā, tostarp dabiskā atjaunošana – 4600 hektāru apjomā. Pērn būtiski pieaudzis mašinizēti iestādīto platību apjoms, sasniedzot 997 hektārus. Savukārt mašinizēti mežs iesēts 627 hektāru apjomā, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā 2022.gadā.

Šogad mežus plānots atjaunot 18 700 hektāru, tostarp stādot un sējot – 13 400 hektāru. Meža mašinizētu sēšanu plānots veikt 688 hektāros, bet mašinizētu stādīšanu – 1216 hektāros.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Latviešu zemnieki gatavi atgriezties protestos (+VIDEO)

Zemnieki pārmet finanšu ministram viņu prasību ignorēšanu.

Tuvākās nedēļas būs izšķirošas, lai lemtu par lauksaimnieku nākamajiem soļiem, pauž lauksaimnieku protestu koordinators, biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Jau esa...

Latvijas Radio 5 oriģinālpodkāstā «Remarka» latviešu mūziķi izķidās savas dziesmas
No otrdienas, 20. februāra, piecu nedēļu garumā ik otrdienu Latvijas Radio mobilajā lietotnē pieejams jauns Latvijas Radio 5 oriģinālpodkāsts jeb raidieraksts "Remarka". Klausītājiem jau pieejama raidieraksta pirmā epizode ar mūziķa Jāņa Krīvēna jeb Kr...
Ostapenko aizvada Dubaijas «WTA 1000» turnīra otrās kārtas spēli

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Šveices sportisti Lulu Sunu.

Spēle būs kā trešā pēc nozīmes otrajā kortā un varētu sākties ne ātrāk...



Komentāri