lv
tyo2oXeiAapBIBZYyRX5LvlNiUFzYZ1i1QincWrz
3172720

Latviešu zemnieki gatavi atgriezties protestos (+VIDEO)

Latviešu zemnieki gatavi atgriezties protestos (+VIDEO)

Zemnieki pārmet finanšu ministram viņu prasību ignorēšanu.

Tuvākās nedēļas būs izšķirošas, lai lemtu par lauksaimnieku nākamajiem soļiem, pauž lauksaimnieku protestu koordinators, biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Jau esam informējuši, ka šī brīža ministrijas izstrādātā tiešsaistes atskaišu sistēma lietotājam nav draudzīga. Tā ir ar tehniskām nepilnībām, ikdienā lauksaimniekiem radot papildus problēmas. Kā arī, saskaņā ar Kopējās lauksaimniecības politikas Latvijas Stratēģisko plānu ir pieņemtas absurdas, sadrumstalotas un neloģiskas prasības lauksaimniekiem, kuru izpilde un tās pierādīšana (piemēram, fotofiksācija) prasa vērā ņemamus papildus resursu (laika, finanšu). Kā arī nereti reālajā dzīvē šīs prasības ir faktiski nerealizējamas. Ceram, ka nākamās nedēļas laikā šis jautājums tiks atspoguļots MK noteikumos", - tā Lazdiņš.

Ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem ir diskutēts par metodiku, tai pat laikā PVN likmes atjaunošana konkrētai produktu grupai ir politisks lēmums. Diemžēl no Finanšu ministra Arvila Ašeradena puses lauksaimnieki joprojām tiek ignorēti, ziņoja vietne zemniekusaeima.lv.

Viņš uzsver, ka šobrīd ir “pozitīvi piesardzīgs” par sarunu gaitu ar Zemkopības ministru un ministrijas pārstāvjiem. Kā veiksmīgu var uzskatīt šīs nedēļas tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu. Tai pat laikā pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu joprojām vēl ir “atvērti jautājumi”.

Latvijas Radio 5 oriģinālpodkāstā «Remarka» latviešu mūziķi izķidās savas dziesmas
No otrdienas, 20. februāra, piecu nedēļu garumā ik otrdienu Latvijas Radio mobilajā lietotnē pieejams jauns Latvijas Radio 5 oriģinālpodkāsts jeb raidieraksts "Remarka". Klausītājiem jau pieejama raidieraksta pirmā epizode ar mūziķa Jāņa Krīvēna jeb Kr...
Ostapenko aizvada Dubaijas «WTA 1000» turnīra otrās kārtas spēli

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Šveices sportisti Lulu Sunu.

Spēle būs kā trešā pēc nozīmes otrajā kortā un varētu sākties ne ātrāk...

Sprūds: Krievijas brutalitāti nevar novērtēt par zemu

Krievijas brutalitāti kara laukā nevar novērtēt par zemu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Viņš atzina, ka situācija frontē ir izaicinoša un sarežģīta, turklāt jārēķinās ar iespēj...



Komentāri