lv
K1Ij9omsf8vWPq9PGU9uCI0iyOiipOX8gxm8YcJU
3162898

Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Ministru kabinets nākamnedēļ lems par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu un viņa vietā liekot degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes locekli Sandi Šteinu, liecina EM sagatavotais rīkojuma projekts.

Rīgas brīvostas valdē ir četri valdes locekļi - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets. Patlaban Rīgas brīvostas pārvaldē kā ekonomikas ministra virzīts pārstāvis valdes locekļa amatu pilda Sīviņš, kurš amatā tika iecelts 2021.gada 7.jūlijā.

Ministru kabineta noteikumi paredz termiņu, uz kuru personas ieceļamas valdes locekļa amatā - uz pieciem gadiem. Regulējums neparedz ierobežojumu, ka jauns ekonomikas ministra virzīts pārstāvis ieceļams Rīgas brīvostas valdes locekļa amatā tikai pēc tam, kad iepriekšējam ir izbeidzies pilnvaru termiņš. EK uzsver, ka līdz ar to nepastāv ierobežojumu atbrīvot no amata Rīgas ostas valdē iecelto pārstāvi un iecelt šajā amatā jaunu.

Ņemot vērā ekonomikas ministra lēmumu izvirzīt jaunu pārstāvi Rīgas brīvostas valdē uz Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu tika izsludināts konkurss. Pretendentu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija EM, Darba devēju konfederācijas un Latvijas Stividorkompāniju asociācijas pārstāvji, sniedza priekšlikumu ministram Rīgas brīvostas valdes locekļa amatam izvirzīt - Šteinu, kā valdes locekļa amata prasībām atbilstošāko pretendentu ar redzējumu par Rīgas ostas izaicinājumiem, attīstības iespējām un prioritāri veicamajiem uzdevumiem.

Vienlaikus tiek virzīts arī rīkojuma projekts par atļauju Šteinam savienot amatus, kurā paredzēts atļaut viņam savienot Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu ar sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kool Construction" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kool Tērbatas" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kool Latvija" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bravoo.lv" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Dīzelis" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Security Trading Advisors" valdes locekļa amatu un sabiedrības ar ierobežotu atbildību "DUSO" likvidatora amatu.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs atzīmēs 251.gadskārtu

Februāra beigās Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs (RVKM) ar ekskursijām un tematiskajām nodarbībām atzīmēs 251.gadskārtu.

Paredzēts, ka 22.februārī ieeja muzejā un piedāvātajās ekskursijās būs bez maksas, savukārt 25.februārī programmas ekskursijas u...

Sešas kļūdas šautuvēs laupa biatlonistei Bendikai izcīnīt augstu vietu pasaules čempionāta sacensībās ar kopēju startu
Noslēgumam tuvojas pasaules čempionāts biatlonā, kas šogad norisinās Čehijas pilsētā Nove Mesto. Svētdien sacensības ar kopēju startu Latvijas biatlinisti Baibu Bendiku pievīla šaušana, un viņa ierindojās 23. vietā.
LaIPA vēršas pret LTV par zaudējumu piedziņu saistībā ar mūzikas izmantojumu

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir vērusies tiesā, lai no Latvijas Televīzijas (LTV) piedzītu zaudējumus, kas, organizācijas ieskatā, tai nodarīti ar, iespējams, lielāku mūzikas izmantojumu programmās nekā paredzēts saistībās, info...



Komentāri