lv
85UVoLIa3kilrSzOXtidyrl5UezozBSsI7ec277r
3162897

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs atzīmēs 251.gadskārtu

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs atzīmēs 251.gadskārtu

Februāra beigās Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs (RVKM) ar ekskursijām un tematiskajām nodarbībām atzīmēs 251.gadskārtu.

Paredzēts, ka 22.februārī ieeja muzejā un piedāvātajās ekskursijās būs bez maksas, savukārt 25.februārī programmas ekskursijas un tematiskās nodarbības bērniem un pieaugušajiem - ar ieejas biļeti muzejā.

Muzeja 251.dzimšanas dienā, 22.februārī, apmeklētāji varēs bez maksas apskatīt muzeja ekspozīciju un piedalīties ekskursijās. Plānots, ka plkst.12, 14 un 16 notiks ekskursija izstādē "Katram savs krēsls. Krēsli un sēdēšana Rīgā no 13.gadsimta līdz mūsdienām", savukārt plkst.13 un 15 notiks ekskursija muzeja ekspozīcijā.

RVKM 25.februārī piedāvās bērniem un pieaugušajiem piedalīties gan ekskursijās, gan tematiskajās nodarbībās. Plkst.11 notiks ekskursija muzeja ekspozīcijā, plkst.12 - notiks Ģimenes dienas tematiskā nodarbība bērniem kopā ar pieaugušajiem "Pirmie soļi pirmajā Latvijas muzejā".

Tāpat 25.februārī plkst.13 notiks tematiskā nodarbība visām paaudzēm "Kuģniecība Latvijā: no liellaivas līdz buriniekam", plkst.14 iecerēta Ģimenes dienas tematiskā nodarbība bērniem kopā ar pieaugušajiem "Rīdzinieku sadzīve viduslaikos".

Paredzēts, ka plkst.15 noritēs tematiskā nodarbība visām paaudzēm "Bruņniecība un ieroču attīstība viduslaikos", savukārt plkst.16 notiks ekskursija izstādē "Katram savs krēsls. Krēsli un sēdēšana Rīgā no 13.gadsimta līdz mūsdienām".

RVKM, Baltijas valstīs vecākais un viens no Eiropā senākajiem publikai atvērtajiem muzejiem, šogad atzīmē 251.gadskārtu. Muzeja sākums ir Rīgas rātes 1773.gada 22.februārī pieņemtais lēmums - dibināt publisko muzeju un nosaukt to par Himzela muzeju - "Himselsches Museum".

Lēmuma pamatā bija Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzela novēlējums nodot sabiedrības apskatei un izglītošanai privāto dabas un mākslas priekšmetu kolekciju. Gadu desmitu un simtu laikā muzeja nosaukums vairākkārt mainīts, kopš 1964.gada muzejam ir pašreizējais nosaukums.

Sešas kļūdas šautuvēs laupa biatlonistei Bendikai izcīnīt augstu vietu pasaules čempionāta sacensībās ar kopēju startu
Noslēgumam tuvojas pasaules čempionāts biatlonā, kas šogad norisinās Čehijas pilsētā Nove Mesto. Svētdien sacensības ar kopēju startu Latvijas biatlinisti Baibu Bendiku pievīla šaušana, un viņa ierindojās 23. vietā.
LaIPA vēršas pret LTV par zaudējumu piedziņu saistībā ar mūzikas izmantojumu

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir vērusies tiesā, lai no Latvijas Televīzijas (LTV) piedzītu zaudējumus, kas, organizācijas ieskatā, tai nodarīti ar, iespējams, lielāku mūzikas izmantojumu programmās nekā paredzēts saistībās, info...

Latvijas kamaniņu braucējas Oberhofā iekļūst labāko desmitniekā
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola svētdien Oberhofā notiekošajā Pasaules kausa posmā iekļuva labāko desmitniekā, liecina organizatoru informācija.


Komentāri