lv
UDXKmNRgFBT05XzlIgywWULG4ODd0QI9C0GAFN9o
3155647

Valmierā uzņēmējdarbībai remigrants saņems līdz 12 000 eiro (+VIDEO)

Valmierā uzņēmējdarbībai remigrants saņems līdz 12 000 eiro (+VIDEO)

Konkursa ietvaros piešķirtie naudas līdzekļi tiek izsniegti kā avanss pamatlīdzekļu iegādei.

Valmieras novada pašvaldības dome apstiprinājusi projektu konkursa “Uzņēmējdarbības atbalsts remigrantiem Valmieras novadā” nolikums.

Konkurss tiek īstenots, piešķirot finansējumu biznesa uzsākšanai remigrantu uzņēmumiem. Remigrants ir diasporas loceklis, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā – Valmieras novadā – projekta īstenošanas vietā. Pastāvīgai dzīvei ārzemēs jābūt vismaz diviem gadiem. Atgriešanās vai pārcelšanās brīdim ir jābūt ne vairāk kā divus gadus pirms darbavietas izveidošanas vai uzņēmuma izveidošanas. Atgriešanās faktu, dzīvesvietu un projekta īstenošanas vietu persona pašapliecina, stasta portāls valmieraszinas.lv.

Pieteikšanos konkursam izsludina un informāciju par nolikumu publicē pašvaldības informatīvajā izdevumā, tīmekļvietnē un sociālo tīklu kontos. Konkurss tiek izsludināts reizi gadā.

Viena projekta maksimālais atbalsta apjoms ir EUR 12000,00 (divpadsmit tūkstoši euro). Finansējums tiek piešķirts granta veidā.

Pretendentam, kurš atbilst konkursa nolikumā ietvertajām prasībām, projekta atbalsta intensitāte tiek noteikta 50% no attiecināmajām izmaksām. Konkursa ietvaros piešķirtie naudas līdzekļi tiek izsniegti kā avanss pamatlīdzekļu iegādei pēc līguma parakstīšanas par atbalsta piešķiršanu. Piešķirtais pašvaldības finansējums tiek piešķirts kā de minimis atbalsts saskaņā ar Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulas (ES) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam nosacījumiem.

Nepārsniedzot konkursa ietvaros pieejamā atbalsta apjomu, atbalsts tiek sniegts tiem projektiem, kuri atbilst visiem atlases kritērijiem, konkursa mērķim, uzdevumam un kuri ir saņēmuši augstāko novērtējumu kvalitatīvajā vērtējumā.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju remigrāciju un piesaistīt Valmieras novadam cilvēkus, kuri vēlas atgriezties vai nesen atgriezušies no ārzemēm uz dzīvi Valmieras novadā.

Kariņš: Pasaulei ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) kurš piedalās 60. Minhenes Drošības konferences atklāšanas ceremonijā, atgādinājis, ka demokrātiskai pasaulei ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt, informēja Ārlietu ministrijā.

Vācijas Ārpolitikas biedrības (DGAP) diskusi...

Liepājā pārspēts 99 gadus sens siltuma rekords

Piektdienas pēcpusdienā Liepājā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +10,1 grādam, pārspējot 1925.gada rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Liepājā reģistrēta 16.februārī,...

Piešķirs 12 miljonus eiro nozīmīgu valsts pētījumu programmu īstenošanai

Valsts pētījumu programmu īstenošanas un uzraudzības komisijas piešķirs finansējumu 12 183 800 eiro apmērā piecām valsts pētījumu programmām, aģentūru LETA informēja Latvijas Zinātnes padomes (LZP) sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Bērziņa.

Finans...



Komentāri