lv
I0R1Q1H7QttPaa7kTuQ9RZkV5B1cDuT6jz6pEo7n
3118266

Rīgas Čehova teātris piedāvā studijas jaunajiem talantiem (+VIDEO)

Rīgas Čehova teātris piedāvā studijas jaunajiem talantiem (+VIDEO)

Tas ļaus iegūt ne tikai jaunas iespējamās nākotnes profesijas pamata iemaņas, bet arī attīstīs prasmes un pārliecību.

Atlase uz Rīgas Mihaila Čehova krievu teātra Studijas nodarbību ciklu norisināsies līdz 24.februārim, informēja teātra pārstāve Agnese Rozentāle. Savu darbību atjaunojusi "Čehova teātra studija". Teātra studiju bērniem un jauniešiem Čehova teātris atklāja 2018.gadā ar nosaukumu "Izaicinājums", tā darbojās divus gadus, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās darbība bijā jāpārtrauc. Saņemot jautājumus par iespēju apmeklēt teātra bērnu un jauniešu studiju, šogad Čehova teātris nolēmis atjaunot studijas programmu, kas ļaus iepazīt un apgūt skatuves mākslas svarīgākos elementus.

Tas ļaus iegūt ne tikai jaunas iespējamās nākotnes profesijas pamata iemaņas, bet arī attīstīs prasmes un pārliecību, kas noderēs ikdienas komunikācijā un saskarsmē, savu piedāvājumu reklamē teātris. Studiju programmā ir ieplānotas vairākas disciplīnas: aktiermeistarība, skatuves runa, vokāls, skatuves kustība.

Katrai disciplīnai ir paredzētas vismaz divas akadēmiskās stundas nedēļā. Nodarbības notiks Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa muzejā katru sestdienu no 2.marta līdz 25.maijam. Plānots, ka nodarbības notiks no plkst.10 līdz 16. Šī gada pavasara kurss ir paredzēts bērniem vecumā no septiņiem līdz 12 gadiem.

Aktiermeistarības nodarbības pasniegs režisors, Čehova teātra aktieris Vadims Grosmans, skatuves runu - aktrise, "Latvijas Radio 4" raidījumu vadītāja Natālija Sčeglova. Skatuves kustību vadīs Latvijas Sporta deju federācijas pārstāve un vairākkārtēja Latvijas čempione sporta dejās, "TV3" šova "Dejo ar zvaigzni 2022" uzvarētāja Liza Manija.

Savukārt klasisko deju varēs apgūt pie pedagoga, horeogrāfa, Čehova teātra skatuves kustības trenera Artūra Skuteļska. Vokālās nodarbības vadīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja, džeza dziedātāja, komponiste un pasniedzēja Evilena Protektore.

Vasarā Čehova teātris plāno izsludināt pieteikšanos studijai divām vecuma grupām - no septiņiem līdz 12 un no 13 līdz 17 gadus veciem bērniem un jauniešiem. Nodarbības abām grupām plānots uzsākt 2024.gada septembrī.

Kāpēc Latvijā ir tik vienkārši deklarēt dzīvesvietu svešā īpašumā?
Kad persona maina dzīvesvietu, likums paredz, ka 30 dienu laikā sava jaunā dzīvesvieta ir jādeklarē. To var izdarīt pašvaldībā, kur dzīvesvieta atrodas, vai arī portālā "Latvija.lv". Šis e-pakalpojums nodrošina ātru un ērtu dzīvesvietas deklarēšanu vie...
Robežsardze pērn par zaļās robežas šķērsošanu aizturējusi 509 personas

Valsts robežsardze pagājušajā gadā par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu kopā aizturējusi 509 personas, no kuriem 506 ir ārpus Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņi, informēja robežsardze.

2022.gadā aizturētas 250 personas, bet vēl gadu iepriekš 45...

Kamaniņu divnieks Bots/Plūme ierindojas uzreiz aiz laureātiem Pasaules kausa posmā
Latvijas kamaniņu sportisti Mārtiņš Bots un Roberts Plūme sestdien Oberhofas trasē Vācijā izcīnīja 4. vietu vīriešu divnieku ekipāžu sacensībās Pasaules kausa posmā. Sieviešu divniekiem vienīgā Latvijas ekipāža Anda Upīte/Kitija Bogdanova ieguva 5. vie...


Komentāri