lv
eS9Xg3JaZaTfodyGlS6DH0bcnMiask7O3jSSVQdQ
3099644

Vēja parks Rīgas jūras līcī tiks būvēts ar Nīderlandes palīdzību (+VIDEO)

Vēja parks Rīgas jūras līcī tiks būvēts ar Nīderlandes palīdzību (+VIDEO)

Ietekmes pētījumus ilgs līdz 2026. gadam.

Latvijas un Igaunijas pārrobežu atkrastes vēja parka projekts uzsāk sadarbību ar tehniskā konsultanta pakalpojumu sniedzēju Nīderlandē. Eiropas valsts ir uzkrājis nozīmīgu pieredzi darbā ar vēja parku attīstību.

Ietekmes uz vidi novērtējuma ietvaros tiks analizēta vēja parka ietekme uz dabu, dzīvniekiem un sociālekonomisko ietekmi. Tapāt tiks veikti tehniskie pētījumi, tostarp ģeofiziskie un ģeotehniskie pētījumi. Izmantojot šo pētījumu rezultātus, mērķis ir iegūt visus tehniskos datus, lai nodrošinātu atbildīgu un ilgtspējīgu projekta attīstību. Pētījumus paredzēts uzsākt šogad, un tie ilgs līdz 2026. gadam. Īpaša uzmanība tiks veltīta, lai noteiktu vēja parka potenciālo ietekmi uz valsts aizsardzības spējām un veiktu nepieciešamos kompensācijas pasākumus gadījumā, ja ietekme tiktu konstatēta.

Atkrastes vēja parks būs nozīmīgs projekts Baltijas jūras reģionam ar lielu ekonomisko un sociālo ietekmi. Latvijas un Igaunijas vēja parka abu teritoriju izbūve nodrošinās elektroenerģijas jaudu vismaz 1000 megavatu apmērā un Latvijā radīs vismaz 2800 jaunas darba vietas, ziņoja vietne liaa.gov.lv.

Projekta turpmākai virzībai veiktas pārrunas arī ar Aizsardzības ministriju, saņemot apstiprinājumu, ka ievērojot valsts aizsardzību kompensējošos pasākumus, atkrastes vēja parka būvniecība neatstās ietekmi uz valsts aizsardzības spējām.

Siliņa tiksies ar lauksaimniekiem

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien plkst.14 tiksies ar lauksaimniekiem.

Siliņa pēc otrdienas valdības sēdes medijiem sacīja, ka ir gatava kopā ar zemkopības ministru Armandu Krauzi (ZZS) runāt ar lauksaimniekiem. Pēc Ministru prezidentes domām...

Dienas gaitā nokrišņi mitēsies

Trešdien Latvijā nokrišņu kļūs mazāk un, sākot ar pēcpusdienu, vairs tikai vietām valstī nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi.

No rīta vēl daudzviet snigs spēcīgi, dienas pirmajā pusē stipri snigs vietām, galvenokārt valsts austrumos. Gaidāms arī neliels p...

NHL spēlēs Bļugers divreiz met pa vārtiem; Girgensons pielieto spēka paņēmienu
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien, 6.februārī, divreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.


Komentāri