lv
Ake070rNdV3PAd6Nx39vTjba6iKcqTa5tdGIswPl
3095484

Pieci gadi, viens mēnesis gadā: brīvprātīgā militārā dienesta iezīmes (+VIDEO)

Pieci gadi, viens mēnesis gadā: brīvprātīgā militārā dienesta iezīmes (+VIDEO)

Ir svarīgi, ka Latvijas pilsoņos ir vēlme aizsargāt mūsu valsti.

5 gadu valsts aizsardzības dienestu Zemessardzē uzsāka 21 Latvijas pilsonis, kas dienestam pieteicās brīvprātīgi, ziņoja vietne mod.gov.lv.

Piecu gadu valsts aizsardzības dienests Zemessardzē šogad tiks realizēts Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 17. kaujas atbalsta bataljona un Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona infrastruktūrā. Valsts aizsardzības dienesta karavīrus apmācīs pieredzējuši profesionālā dienesta karavīri, speciālisti un Zemessardzes personāls. Jaunieši dienestu Zemessardzē pildīs kopumā 5 gadus, ik gadu apmācībā piedaloties ne mazāk kā 28 dienas. Apmācības norisināsies nedēļas nogalēs, pilna cikla nometnēs, kā arī militārās specialitātes apmācībā.

“Esmu gandarīts, ka varam Zemessardzes 1. Rīgas brigādē uzņemt jauniešus, kuri izvēlējušies Valsts aizsardzības dienestu veikt Zemessardzē. Uzsvēršu – gan viņiem, gan ikvienam karavīram, zemessargam jāatceras, ka diena Zemessardzē, tā ir diena Latvijai, tas ir laiks, kurā mēs stiprinot militārās iemaņas, stiprinām mūsu valsti,” norāda Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris, pulkvedis Normunds Baranovs.

“Ir svarīgi, ka Latvijas pilsoņos ir šī vēlme aizsargāt mūsu valsti un tautu, sevišķi laikā, kad redzam mūsu kaimiņvalsts agresiju svešās zemēs. Viens no veidiem kā būt gataviem aizsargāt savu valsti, ir iestāties valsts aizsardzības dienestā, jo mūsu sabiedrībai ir jābūt zinošai un noturīgai pret jebkādiem apdraudējumiem,” uzsver Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandiera pienākumu izpildītājs pulkvežleitnants Oskars Purmalis.

Zemessardze ir skaitliski lielākā Nacionālo bruņoto spēku vienība un valsts aizsardzības pamats. Zemessardze ir pārstāvēta visā Latvijā – Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Kurzemē. Valsts aizsardzības dienests Zemessardzē ir lieliska iespēja jauniešiem pilnveidot sevi, apgūt jaunas prasmes un iemaņas, uzlabot fizisko sagatavotību, vienlaikus apvienojot dienestu ar studijām vai darbu. Valsts aizsardzības militārajam dienestam brīvprātīgi var pieteikties pilsoņi — vīrieši un sievietes — no 18 gadu vecuma līdz 27 gadu vecumam.

NBS komandieris: Rietumi var palielināt militāro atbalstu Ukrainai

Rietumi vēl nav izsmēluši savas rezerves un var būtiski palielināt militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēr Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Taujāts, vai šogad varam sagaidīt kādu pavērsienu karā Ukrainā, NBS komandieris pau...

Brauc droši: CSDD veic iekšējās reformas (+VIDEO)

Nebaidās atmest tās prakses, kas vairs nav aktuālas.

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) ir apstiprinājusi jaunu vidējā termiņa stratēģiju 2024.-2026.gadam, kuras vispārējais stratēģiskais mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu un inovatīvu ieguldī...

Federācijas prezidents: Jaunais izlases treneris var dot fantastisku pienesumu visam Latvijas futbolam
Latvijas valstsvienības grožus pārņēmušais treneris Paolo Nikolato ir guvis ļoti nozīmīgu pieredzi dzimtajā Itālijā, tādēļ varēs dot milzu ieguldījumu ne tikai izlasē, bet pašmāju futbolā kopumā, Latvijas Televīzijā otrdien pastāstīja Latvijas Futbola ...


Komentāri