lv
fbmKX9HmzW8o8q1Us0rWZsGzJdRE1zjTikdVn2i5
3094361

Centrs VIZIUM iemācīs gatavot zinātniskus kokteiļus (+VIDEO)

Centrs VIZIUM iemācīs gatavot zinātniskus kokteiļus (+VIDEO)

Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti.

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina visus pilngadīgos interesentus pavadīt 16. februāra vakaru tematiskā pasākumā “Kokteiļi un zinātne”, kas šoreiz būs veltīts sajūtu, emociju un maņu izzināšanai caur dažādām izglītojošām, atraktīvām, izklaidējošām un radošām aktivitātēm.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja izveidot pašiem savu dabas smaržu hidrolātu, pārbaudīt visas savas maņas dažādās interesantās darbnīcās, iepazīt fascinējošo maņu pasauli zinātnes šovā, pārbaudīt savas zināšanas atraktīvās prāta spēlēs, iemūžināt jautrus un sirsnīgus mirkļus ziedošā fotostūrītī – tas viss dzīvās mūzikas pavadījumā, baudot gardus kokteiļus!

Pasākuma laikā būs unikāla iespēja sajusties kā visos gadalaikos vienlaicīgi un izsmaržot 50 dažādu Latvijas augu aromātus, lai, salejot kopā pilienu pa pilienam, radītu savu īpašo aromātu, balstoties uz savām tā brīža sajūtām un emocijām - dabas smaržu kokteili savam spēkam no augu spēka. Hidrolāts ir destilāts, ko gatavo no augiem un ūdens.

“Dabas Sajūta” hidrolāti ir 100% dabīgs un tīrs produkts no Latvijas dabas - destilēšanas procesā cauri augiem plūst karsts tvaiks, kurš paņem ēteriskās eļļas un citus ķīmiskus savienojumus, kas ir vieglāki kā ūdens. Tvaikam kondensējoties rodas hidrolāts - destilāts ar attiecīgā auga īpašībām (smaržu, garšu). Hidrolātu izmanto kā smaržas un spreju dažādiem nolūkiem - ikdienas ādas kopšanas līdzeklis, ēdienu, dzērienu sastāvdaļa, gaisa atsvaidzinātājs, inhalācijas u.c.

“Laboratorium” iepazīstinās skatītājus ar fascinējošo maņu pasauli, kurā zinātne saplūst ar sajūtām. Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti, bet arī tiks pētīts, kā smarža tiek uztverta un apstrādāta mūsu smadzenēs.

Sevastova sāk savu pirmo WTA 250 turnīru pēc atgriešanās tenisā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien, sākot savas pirmās "WTA 250" sērijas sacensības pēc atgriešanās tenisā, Klužas-Napokas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar mājinieci Andrēu Mitu.

Spēle būs kā trešā centrālajā kortā un nesāksies ātrāk par plk...

Maskavas namu plānots nodot Finanšu ministrijas īpašumā tālākai pārdošanai

Satiksmes ministrija (SM) plāno Maskavas namu nodot Finanšu ministrijas īpašumā, kura pēc tam to pārdotu izsolē, liecina informācija Tiesību aktu portālā (TAP).

SM skaidro, ka tā neapsaimnieko nekustamos īpašumus, kas nav saistīti ar transporta un sakar...

Šorīt daudzviet Vidzemē, Latgalē un vietām Liepājas apkārtnē autoceļi sniegoti un apledo
Šorīt uz plkst. 6.30 sniegs un apledojums daudzviet Vidzemē, Latgalē un vietām Liepājas apkārtnē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).


Komentāri