lv
krEWHrVY33BVT0tu19rKYjqKbDEKl2QavT1Ma2eb
3079629

Jaunā atbalsta maksājumu sistēma lauksaimniekiem liek maldīties birokrātijas labirintos

Jaunā atbalsta maksājumu sistēma lauksaimniekiem liek maldīties birokrātijas labirintos
Nereti sabiedrībā neizprot lauksaimnieku sašutumu un raizes par ražai nelabvēlīgiem pavasara, vasaras un rudens laikapstākļiem, jo galu galā viņi taču saņem atbalsta maksājumus no Eiropas Savienības (ES). Taču, ja šo atbalsta maksājumu nebūtu, mēs, pilsētnieki, par savā zemē audzētu pārtiku maksātu daudzreiz lielāku cenu. Pērn 2023. gada janvārī spēkā stājies jaunais ES kopējās lauksaimniecības politikas Latvijas Stratēģiskais plāns, kas paredz virkni būtisku izmaiņu atbalsta maksājumos. Lai tam pieteiktos, izstrādāta jauna sistēma, kas ir ļoti sarežģīta.
Bots/Plūme ar ātrāko laiku otrajā braucienā pakāpjas uz 4. vietu kamaniņu Pasaules kausā
Latvijas kamaniņu braucēju divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Altenbergā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa piektajā posmā, otrajā braucienā uzrādot ātrāko laiku, kamēr Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts bija 15.pozīcijā.
Nākamajos 5 gados mēs redzēsim jaunuzņēmumu uzplaukumu (+VIDEO)

Viens daudzsološs uzņēmums var saņemt līdz 3 000 000 eiro.

80 miljonu eiro investīciju piesaiste noslēdzās, Eiropas Investīciju fondam kļūstot par galveno investoru. Tas nodrošinās finansējumu sēklas stadijas jaunuzņēmumiem Baltijas valstīs.

"Nākamie ...

Diriģents Kaspars Ādamsons un aplausu vērta jauda
Februāra sākumā raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" viesojas šarmantais diriģents, tautā pazīstamā Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" vadītājs Kaspars Ādamsons, kas ir arī daudzu citu projektu dalībnieks, tai skaitā sadarbojas ar Maestro Ra...


Komentāri