lv
qVgZUggSgOghiGfrzEvWpEJi637YUTsrdTTzcwBy
3079433

Nākamajos 5 gados mēs redzēsim jaunuzņēmumu uzplaukumu (+VIDEO)

Nākamajos 5 gados mēs redzēsim jaunuzņēmumu uzplaukumu (+VIDEO)

Viens daudzsološs uzņēmums var saņemt līdz 3 000 000 eiro.

80 miljonu eiro investīciju piesaiste noslēdzās, Eiropas Investīciju fondam kļūstot par galveno investoru. Tas nodrošinās finansējumu sēklas stadijas jaunuzņēmumiem Baltijas valstīs.

"Nākamie pieci gadi būs izšķiroši Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībai. Veiksmīgi strādājošie jaunuzņēmumi turpinas izaugsmi un ceram uz tendenci, ka aizvien vairāk to darbinieki dibinās savus jaunuzņēmumus, kuru veidošanā izmantos iepriekš iegūtās zināšanas un pieredzi. Šādos apstākļos finansējuma pieejamība agrīnas stadijas jaunuzņēmumiem būs izšķiroša. Arī, lai ieinteresētu ārvalstu investorus. Kopumā Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma attīstās labā tempā un tagad atliek tikai šo izaugsmi sekmēt un atbalstīt," saka investīciju eksperte Marija Ručevska.

Vienas investīcijas apjoms sēklas stadijas jaunuzņēmumos nepārsniegs 3 miljonus eiro. Iepriekšējo fondu ietvaros ir investēti 130 miljoni eiro kopumā 60 uzņēmumos. No tiem daudzi investīcijas saņēmušie jaunuzņēmumi ir kļuvuši par kategoriju līderiem. Fondi veiksmīgi investējis arī Latvijas jaunuzņēmumos - izglītības tehnoloģiju jaunuzņēmumā "Edurio" un audio tehnoloģiju jaunuzņēmumā "Sonarworks".

Baltijas tehnoloģiju ekosistēma, pieļaujot iespēju sasniegt augstus finanšu rādītājus, skaidri demonstrē savu dzīvotspēju un noturību pat šajos sarežģītajos apstākļos, kad notiek izmaiņas tirgū un kopumā ir grūti piesaistīt finansējumu. Šie pozitīvie rezultāti arī veicina investoru apetīti.

Jaunuzņēmumiem ir svarīga loma kā konkurences attīstībā, tā arī valsts ekonomikas izaugsmes veicināšanā. Jaunuzņēmumu darbība un attīstība nodrošina kā augsti apmaksātas darba vietas, tā arī sekmē inovatīvu biznesa ideju ieplūdi, augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu izstrādi, investīciju piesaisti un veicina tautsaimniecības pāreju uz modernu un inovatīvu ekonomiku.

Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības vidējā termiņa stratēģija ir ietverta arī Nacionālās industriālās politikas pamatnostādnēs 2021.-2027 gadam, kas paredz jaunu, uz zināšanām un inovācijām balstītu, ekonomikas modeļa veidošanu, pievēršot uzmanību kā inovācijas spējas stiprināšanai, tā arī institucionālās vides kvalitātes uzlabošanai un uzņēmējdarbības dinamisma palielināšanai.

Diriģents Kaspars Ādamsons un aplausu vērta jauda
Februāra sākumā raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" viesojas šarmantais diriģents, tautā pazīstamā Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" vadītājs Kaspars Ādamsons, kas ir arī daudzu citu projektu dalībnieks, tai skaitā sadarbojas ar Maestro Ra...
Eksperti: ir daudz iespēju ietaupīt uz elektrības rēķiniem (+VIDEO)

Laikā līdz 2024.gada 30.jūnijam tarifu plānu var mainīt jau esošā mēneša ietvaros.

Gandrīz trešdaļa (30%) Latvijas iedzīvotāju neseko līdzi saviem elektroenerģijas patēriņa datiem, liecina sabiedriskā aptauja. Turklāt gada laikā šis skaits pieaudzis par...

Ierosina dienesta pārbaudi par Latvijas pasta balli par 180 000 eiro

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ir ierosinājis dienesta pārbaudi pret VAS "Latvijas pasts" vadību par gandrīz 180 000 eiro vērtas darbinieku balles rīkošanu.

Satiksmes ministrs sociālajos tīklos atzīmē, ka pasākumi darbiniekiem ir vajadzīgi, bet...



Komentāri