lv
rhQh9n90fkTcMCPAkuNumc7gEHRqnCQyL7vMmH3B
307497

ASV datoru ražotājs HP plāno plāno vērienīgu šatu samazināšanu

ASV datoru ražotājs HP plāno plāno vērienīgu šatu samazināšanu

ASV datoru un printeru ražotājs "HP Inc." otrdien paziņoja, ka nākamajos trīs gados likvidēs līdz pat 6000 darbavietu, ņemot vērā gausās pasaules ekonomikas izaugsmes negatīvo ietekmi uz uzņēmumu.

HP, kas nodarbina aptuveni 61 000 cilvēku, līdz 2025.gadam cer ietaupīt 1,4 miljardus dolāru.

Uzņēmums skaidro, ka darbavietu likvidēšana ļaus samazināt izdevumus un veikt svarīgas investīcijas, lai nodrošinātu izaugsmi nākotnē.

Vienlaikus HP pavēstīja, ka pagājušā finanšu gada pēdējā ceturksnī kompānijas tirdzniecības apjoms gada griezumā sarucis par 11,2% un veidojis 14,8 miljardus dolāru.

Ar šo lēmumu HP pievienojies citiem tehnoloģiju uzņēmumiem, tai skaitā "Meta" un "Twitter", kas nolēmuši likvidēt ievērojamu skaitu darbavietu.

Dailes teātrī pasniegs ikgadējās "Spēlmaņu nakts" balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā vairākās kategorijās apbalvos labākos iepriekšējā teātra sezonā, ...

Trešdienas joki

Priekā!

Automehāniķis skaidro īpašniekam:
– Ar eļļu viss ir kārtībā, mašīnu gan būs jānomaina.

###

Vakar uzzināju, kas ir aktīvais mārketings. No rīta pieeju pie mašīnas – logu tīrītāju nav. Bet to vietā reklāmas lapiņa: «Droši apsargātā autostāvvietā vē...

Kols turpinās vadīt Saeimas Ārlietu komisiju

Deputāti trešdien par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju uz atkārtotu termiņu ievēlēja Nacionālās apvienības (NA) parlamentārieti Rihardu Kolu.

Virzīt Kolu par komisijas vadītāju pārējiem komisijas locekļiem piedāvāja Saeimas priekšsēdētājs Edvard...



Komentāri