lv
t4O4tOFuZ01EajeD3d4HVFM0xGzsDtwXX96CMETI
306158

Labs solis! Lielbritānija pirmo reizi sūta Ukrainai helikopterus

Labs solis! Lielbritānija pirmo reizi sūta Ukrainai helikopterus

Lielbritānija pirmo reizi, kopš Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, sūta Ukrainai helikopterus, pavēstīja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.

No Ukrainai atvēlētajiem trim helikopteriem "Sea King" viens jau nogādāts Ukrainā, liecina raidsabiedrības BBC informācija.

Aizvadīto sešu nedēļu laikā Ukrainas komandas Lielbritānijā apmācītas, kā lidot ar šiem helikopteriem un kā tos uzturēt tehniskā kārtībā.

Kā sacīja Volless, Lielbritānija nosūtīs Ukrainai arī 10 000 artilērijas šāviņu.

Ar šo paziņojumu ministrs nāca klajā Oslo, kur viņš tiekas ar sabiedrotajiem, lai spriestu par militārā atbalsta turpināšanu Kijivai.

Artilērijas šāviņu partija būs atbalsts Ukrainai tās centienos nosargāt nule atbrīvotās teritorijas, sacīja Volless.

Helikopterus "Sea King" iepriekš izmantoja britu gaisa spēki un karaflote.

Kopš Krievijas pilna mēroga agresijas sākuma februārī vairākas valstis Ukrainai piešķīrušas pilotējamus lidaparātus, tomēr Kijivas aicinājumi Rietumu sabiedrotajiem nodrošināt arī reaktīvos iznīcinātājus līdz šim palikuši bez atbildes.

Vervē ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā gājējs

Vakar ap plkst.7 Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novada Vārves pagastā automašīna uzbraukusi gājējai, kura notikuma vietā gāja bojā. Policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu precīzus negadījuma iemeslus.

Otrdien divi cietušie reģis...

Krievi Ukrainā apšaudījuši dzemdību nodaļu, viens mazulis gājis bojā

Naktī uz trešdienu Krievijas karaspēks Zaporižjas apgabalā ar raķetēm apšaudījis Viļņanskas slimnīcas dzemdību nodaļu, un apšaudes rezultātā viens mazulis gājis bojā, pavēstīja Zaporižjas apgabalā kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Staruhs.

"Naktī...

Krista Kalnbērziņa: Cik svarīgi inflācijas ierobežošanā ir tas, ko mēs par to domājam?
Ekonomisti un ekonomikas politikas veidotāji uzskata, ka patērētāju un uzņēmumu domas par to, cik augsta inflācija būs nākotnē, patiešām ietekmē tās turpmāko attīstību. Kā mūsu domas var ietekmēt nākotnes inflāciju un kā centrālā banka mēģina šo proces...


Komentāri