lv
TIW5KwC57TvTnDI7mKKDWi0Tl7TkpV6dtHGZeKN3
3038887

Mūžībā devies kādreizējais izglītības ministrs Pēteris Cimdiņš

Mūžībā devies kādreizējais izglītības ministrs Pēteris Cimdiņš

Ceturtdien, 25.janvārī, mūžībā aizgājis kādreizējais izglītības ministrs, bioloģijas zinātņu doktors Pēteris Cimdiņš, sociālajā vietnē "Facebook" paziņojusi viņa sieva, literatūrzinātniece Ausma Cimdiņa.

Atvadas notiks 31.janvārī plkst.14 Vecpiebalgas baznīcā.

Cimdiņš dzimis 1944.gada 21.augustā.

Cimdiņš ir vairāk nekā 300 zinātnisku un populārzinātnisku rakstu autors. Bijis Latvijas Nacionālās UNESCO komitejas priekšsēdētājs, izglītības un zinātnes ministrs, kā arī Vidzemes Augstskolas rektors.

Cimdiņš ir dzimis un audzis Vecpiebalgā, beidzis Vecpiebalgas vidusskolu un ir viens no tās izcilākajiem absolventiem. Cimdiņa zinātniskās izpētes objekts gandrīz 20 gadu garumā līdz pat deviņdesmito gadu vidum bija Latvijas mazās upes. 1992.gadā viņš kļuva par Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi.

Deviņdesmito gadu vidus iezīmējās ar nozīmīgu pavērsienu Cimdiņa zinātnisko interešu jomā un pāreju no šaurās specializācijas hidrobioloģijā uz pētījumiem ekoloģijā un vides zinātnē, kuros tika integrēta Latvijas sabiedrības attīstības likumsakarību izpēte.

Tūkstošgades mijā Pēteris Cimdiņš aktīvi pievērsās Latvijas augstākās izglītības un zinātnes sistēmas reorganizācijai un institucionālās sistēmas optimizācijai, kas atbilstu nācijas vajadzībām un vienlaikus nodrošinātu starptautiski salīdzināmu augstas kvalitātes izglītību un zinātni.

Polijā jaunā premjera cīņa par likuma varas atjaunošanu izraisa valdības krīzi
Polijā Valsts augstākā tiesa lēmusi, ka jaunā premjerministra Donalda Tuska izvērstā sabiedrisko mediju restrukturizācija neatbilst konstitūcijai. Ar premjera reformām neapmierināts ir arī Polijas prezidents Andžejs Duda – pat izskanējis, ka viņš ...
Inspekcija noraida pārmetumus saistībā ar atļauju ekspluatēt jaunos vilcienus

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija noraida, ka tā būtu pavirši, bezatbildīgi vai neatbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām izsniegusi atļauju laist tirgū Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotos jaunos elektrovilcienus, aģentūrai LETA norādīja in...

Kamaniņu divnieks Bots/Plūme izcīna zelta godalgas pasaules čempionātā sprintā
Latvijas kamaniņu divnieka ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Altenbergas trasē, Vācijā, uzvarēja pasaules čempionātā sprinta disciplīnā.


Komentāri