lv
tJwoV20xuInMhjJdiHB8rhudOFs7lKetd7HKWdVr
3038869

Polijā jaunā premjera cīņa par likuma varas atjaunošanu izraisa valdības krīzi

Polijā jaunā premjera cīņa par likuma varas atjaunošanu izraisa valdības krīzi
Polijā Valsts augstākā tiesa lēmusi, ka jaunā premjerministra Donalda Tuska izvērstā sabiedrisko mediju restrukturizācija neatbilst konstitūcijai. Ar premjera reformām neapmierināts ir arī Polijas prezidents Andžejs Duda – pat izskanējis, ka viņš varētu lemt par parlamenta atlaišanu. To, kāda situācija Polijā ir šobrīd un vai drīz gaidāmas atkārtotas vēlēšanas, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Pasaules panorāma" skaidroja Polijas Sabiedrisko lietu institūta pārstāvis Jaceks Kučariks.
Inspekcija noraida pārmetumus saistībā ar atļauju ekspluatēt jaunos vilcienus

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija noraida, ka tā būtu pavirši, bezatbildīgi vai neatbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām izsniegusi atļauju laist tirgū Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotos jaunos elektrovilcienus, aģentūrai LETA norādīja in...

Kamaniņu divnieks Bots/Plūme izcīna zelta godalgas pasaules čempionātā sprintā
Latvijas kamaniņu divnieka ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Altenbergas trasē, Vācijā, uzvarēja pasaules čempionātā sprinta disciplīnā.
Biatlonists Rastorgujevs vēlreiz finišē soli no pjedestāla Eiropas čempionātā
Andrejs Rastorgujevs piektdien Slovākijā ar vienu kļūdu šaušanā sasniedza 4. vietu 10 kilometru sprintā Eiropas čempionātā, kur Latvijas spēcīgākais biatlonists otro gadu pēc kārtas ierindojās uzreiz aiz laureātiem. 


Komentāri