lv
zdql2y0U6D4yawx8IHUOThhZKFVJ6B0iKHm2d7Fy
3033497

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz mežu autoceļiem

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz mežu autoceļiem

Mainīgo laika apstākļu dēļ visā Latvijas teritorijā uz mežu autoceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.

LVM aicina autovadītājus, braucot pa mežu autoceļiem, ievērot īpašu piesardzību. Vairākos autoceļu posmos automašīnu iebrauktās pēdas klāj ledus un ūdens.

"Šobrīd visos LVM reģionos uz meža autoceļiem situācija ir līdzīga - braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti. Braukšanas apstākļu uzlabošanai parasti izmanto ceļu kaisīšanu vai rievošanu, bet pašlaik, kad sniegs strauji kūst un līst lietus, šie darbi ir neefektīvi," norāda Buņķis.

Vienlaikus LVM atzīmē, ka apledojuma, pārmitrinātā ceļa seguma un šķīdoņa dēļ kokvedēju vadītāji drošākai braukšanai pa mežu autoceļiem izmanto sniega ķēdes, kas palīdz braukt pa sasalušu ledu vai piebraukta sniega kārtu.

"Braukšanas apstākļi ļoti būtiski ietekmē arī kokvedēja braukšanas ātrumu, kā rezultātā kopējais piegādātais dienas apjoms šajās dienās ir krietni mazāks, jo drošība ir pirmajā vietā un kokvedēji brauc uzmanīgāk," norāda LVM Koksnes produktu ražošanas un piegādes daļas piegāžu vadītājs Ivars Korsaks.

Uzņēmumā piebilst, ka LVM veidotais mežu ceļu tīkls nodrošina to, ka arī mainīgos laika apstākļos ir krautuves, kurām var piekļūt kokvedēju vadītāji, nodrošinot piegādes klientiem, tādēļ piegāžu apmēru izpildes šobrīd nav apdraudētas.

Senās Jelgavas atdzimšana vilina tūristus (+VIDEO)

Iepriekš piesakoties, interesenti var piedzīvot ekskursiju gida pavadībā.

Atjaunotās ēkas Jelgavas Vecpilsētas ielā aicina ikvienu interesentu ieraudzīt un izjust seno Jelgavu, tās koka ēku un zudušo ielu stāstus, kā arī iepazīt senās amatu prasmes.

Jel...

Briškens sagaida bargākos sodus uzņēmumam «Škoda Vagonka»

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) sagaida bargākos Čehijas uzņēmumam "Škoda Vagonka" piemērotos sodus, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Tāpat SM atzīmēja, ka ministrs sagaida proaktīvu rīcību un ātrus rezultātus, lai novērstu šo radu...

Biatlona treneris Ilmārs Bricis: Turpmākās sezonas gaitas Baibai Bendikai grūti prognozēt
Ilmārs Bricis joprojām ir panākumiem bagātākais Latvijas biatlonists - pēdējos gados sportistes Baibas Bendikas treneris un dzīvesbiedrs. Septembra beigās viņi kļuva par vecākiem dēlam Emīlam, bet divus mēnešus vēlāk Baiba jau startēja Pasaules kausā. ...


Komentāri