lv
ViCjZead4VuCinNMnVfHYSHlyJLFUtNbLfOli9Fj
3032743

Briškens sagaida bargākos sodus uzņēmumam «Škoda Vagonka»

Briškens sagaida bargākos sodus uzņēmumam «Škoda Vagonka»

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) sagaida bargākos Čehijas uzņēmumam "Škoda Vagonka" piemērotos sodus, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Tāpat SM atzīmēja, ka ministrs sagaida proaktīvu rīcību un ātrus rezultātus, lai novērstu šo radušos krīzi pasažieru pārvadājumos ar vilcieniem.

AS "Pasažieru vilciens", Autotransporta direkcija, "Latvijas dzelzceļš", Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija un Satiksmes ministrija strādās kopā, lai novērstu "Škoda Vagonka" elektrovilcienu radītās sekas, norādīja ministrijā.

Šogad 12.janvārī "Škoda Vagonka" aprēķinātais sods par savlaicīgu jauno elektrovilcienu defektu nenovēršanu garantijas laikā bija 95 000 eiro, bet ar katru dienu, kad "Škoda Vagonka" kavē līgumā noteikto defektu novēršanas termiņu, soda naudas apmērs pieaug.

Garantijas laikā elektrovilcieniem konstatētie defekti piegādātājam "Škoda Vagonka" ir jānovērš noteiktā termiņā no paziņojuma saņemšanas, tostarp "A" līmeņa defekti ir jānovērš 24 stundu laikā, savukārt "B" līmeņa defekti - 72 stundu laikā.

"Par konstatēto "A" līmeņa defektu, kad vilciens nevar piedalīties kustība, var piemērot sodu 1500 eiro apmērā par katru kavēto dienu kopš termiņa, kad šos defektus vajadzēja novērst, savukārt "B" līmeņa defektiem, kas ir mazāki un netraucē vilciena kustību, var piemērot 500 eiro par katru kavēto dienu," minēja "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Tāpat ziņots, ka Briškens ir uzdevis organizēt pilna apjoma ārēju auditu, lai izvērtētu jauno pasažieru elektrovilcienu iepirkumu procesu. Ministrs vēlas, lai tiktu vērtēta tehniskās specifikācijas sagatavošana, vilcienu pieņemšana, ekspluatācijas sākšana un iesaistīto personu atbildība.

Biatlona treneris Ilmārs Bricis: Turpmākās sezonas gaitas Baibai Bendikai grūti prognozēt
Ilmārs Bricis joprojām ir panākumiem bagātākais Latvijas biatlonists - pēdējos gados sportistes Baibas Bendikas treneris un dzīvesbiedrs. Septembra beigās viņi kļuva par vecākiem dēlam Emīlam, bet divus mēnešus vēlāk Baiba jau startēja Pasaules kausā. ...
Kariņš: NATO spēki nav teorētiski uz papīra

NATO spēki nav teorētiski uz papīra - dalībvalstu karavīri jau ir Latvijā, un to lielums mūsu valstī pieaug, šodien ikgadējās ārpolitikas debatēs Saeimā uzsvēra ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš norādīja, ka Kanādas vadībā NATO sabiedroto a...

Latvijas 3x3 hokejisti kļūst par Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempioniem

Latvijas U-16 izlase 3x3 hokejā ceturtdien Dienvidkorejā kļuva par Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempioni.

Finālspēlē latvieši ar rezultātu 10:3 (6:1, 2:0, 2:2) bija pārāk pār dāņiem.

Latvijas izlases labā pa diviem vārtiem guva Olivers Mūrnieks, Rič...



Komentāri