lv
gIidEFcTjBiCc7eA22txPfFRHjaBOut90iRyeocD
3022298

Ušakovs prasa no TM kompensēt morālo kaitējumu 5000 eiro apmērā un atvainoties

Ušakovs prasa no TM kompensēt morālo kaitējumu 5000 eiro apmērā un atvainoties

Bijušais Rīgas mērs un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs (S) iesniedzis Tieslietu ministrijā (TM) pieprasījumu kompensēt morālo kaitējumu 5000 eiro par nepamatoti celtu apsūdzību.

EP deputāts norādīja, ka TM iesniedzis pieprasījumu atbilstoši Latvijas likumiem pēc kompensācijas par tēriņiem, kas saistīti ar advokātu darbu samaksu. Tāpat Ušakovs pieprasa publiski atvainoties.

Nesen stājies spēkā Ušakovu (S) attaisnojošs tiesas spriedums apsūdzībās par aizliegtas videonovērošanas ierīces glabāšanu viņa kabinetā laikā, kad Ušakovs bija Rīgas mērs.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2019.gada janvārī toreizējā Rīgas mēra Ušakova darba kabinetā Rīgas domē izņēma ierīci, kas izmantojama sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem. Prokuratūra apsūdzību Ušakovam uzrādīja 2021.gada nogalē pēc Krimināllikuma panta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu aprites aizlieguma pārkāpšanu.

Apsūdzības uzturētāji šajā lietā zaudēja gan pirmās, gan otrās instances tiesās, un 2023.gada izskaņā prokurors Juris Ločmelis vairs nav saskatījis pamatu iesniegt kasācijas protestu.

Kriminālprocesā un administratīvo pārkāpumu lietvedībā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanas likums paredz, ka fiziskajai personai ir tiesības uz kaitējuma atlīdzinājumu, ja spēkā stājies attaisnojošs tiesas spriedums, ar kuru persona atzīta par nevainīgu un attaisnota visās pret to celtajās apsūdzībās. Kriminālprocesā nodarīto kaitējumu atlīdzina no valsts pamatbudžeta.

Somi augstu novērtē iespēju Latvijā paēst garšīgu un salīdzinoši lēti (+VIDEO)

Mūsu valstī ir atlasīti 26 restorāni, kas kļuvuši par gastronomiskā tūrisma mērķiem.

Latvijas ēdiena pagatavošanas māksla atzinīgi novērtēta starptautiski Ziemeļvalstu lielākajā starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2024" Helsinkos Somijā, saņemot gada...

Eksperts: jebkāda retorika Rietumos par Krievijas iznīcināšanu spēlē par labu Kremļa propagandai
Ukrainas uzvara karā pret agresorvalsti Krieviju, ideālā gadījumā nozīmē visu okupēto teritoriju atgūšanu, taču ne pilnīgu Krievijas sagraušanu. Un, lai arī nojaušams, ka Kremlis no ilgtermiņa mērķiem sagrābt plašākas teritorijas neatteiksies, Rietumu ...
Konstatēti ļoti augsti riski jaunā ES fondu plānošanas perioda ieviešanā

Konstatēti ļoti augsti riski jaunā Eiropas Savienības (ES) fondu 2021.-2027.gada perioda finansējuma ieguldīšanā Latvijas ekonomikā atbilstoši plānotajam, secināts ES fondu ministru tematiskajā komitejas sanāksmē.

Otrdien FM finanšu ministra Arvila Ašer...



Komentāri