lv
5GrD4CAk3ukp9UBf5YoTxVlkrOWNp0rFLRbJhfgS
301876

Informēs par kampaņu "Misija: Mans ūdens"

Informēs par kampaņu "Misija: Mans ūdens"
Rīga, 23.nov., LETA. Šodien plkst.11 Rīgas Sarkandaugavas pamatskolā, Sliežu ielā 23, SIA "Rīgas ūdens" atklās vienu no ūdens stacijām, kā arī informēs par sabiedrības informēšanas kampaņu "Misija: Mans ūdens", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Rīga, 23.nov., LETA. Šodien plkst.11 Rīgas Sarkandaugavas pamatskolā, Sliežu ielā 23, SIA "Rīgas ūdens" atklās vienu no ūdens stacijām, kā arī informēs par sabiedrības informēšanas kampaņu "Misija: Mans ūdens", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Kampaņas mērķis esot veicināt sabiedrības izpratni par ūdenssaimniecības nozari un par ilgtspējīgu ūdens resursa izmantošanu.

Lai veicinātu Rīgas pilsētas ūdensvada jeb krāna ūdens lietošanu galvaspilsētā, vairākās Rīgas skolās tiks uzstādīti dzeramā ūdens brīvkrāni. Tādā veidā Rīgas iedzīvotāji tiks informēti ne tikai par krāna ūdens kvalitāti, bet arī mudināti dzert to vairāk, kas ir būtiska veselības un kopējās labsajūtas sastāvdaļa.

"Mēs aicinām ikvienu aizdomāties, cik daudz un kādu ūdeni patērējam, kā to lietojam. Rīgā ir labas kvalitātes un lietošanai drošs ūdens, ko bez bažām var dzert uzreiz no krāna. Tādēļ brīvkrānu uzstādīšana Rīgas skolās un SIA "Rīgas ūdens" kampaņa par dzeramā ūdens lietošanu sniegs būtisku ieguldījumu arī bērnu un jauniešu veselībai, aicinot arī ikvienu pieaugušo pievērsties jautājumiem par ūdens lomu savā ikdienā," norāda "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Krūmiņš.

Kampaņas gaitā paredzētas divas tiešraides diskusijas par pilsētas ūdensvada jeb krāna ūdens kvalitāti un Rīgas ūdenstilpņu tīrību, ūdens resursu ilgtspējīgu izmantošanu, ūdens lietošanas paradumiem, uzsverot arī katra cilvēka iesaisti vides saudzēšanā un dabas resursu saglabāšanā.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums Latvijā un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

Akciju cenas pieaug, neraugoties uz bažām par Covid-19 ierobežojumiem Ķīnā
Ņujorka, 23.nov., LETA--AFP. Akciju cenas pasaules biržās otrdien lielākoties pieauga, neraugoties uz bažām par inflāciju un jauniem Covid-19 ierobežojumiem Ķīnā.

Ņujorka, 23.nov., LETA--AFP. Akciju cenas pasaules biržās otrdien lielākoties pie...

Egļu astoņzobu mizgrauzis nopostījis priežu audzi Gaujas Nacionālā parka teritorijā
Rīga, 22.nov., LETA. Egļu astoņzobu mizgrauzis nopostījis priežu audzi Gaujas Nacionālā parka teritorijā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Rīga, 22.nov., LETA. Egļu astoņzobu mizgrauzis nopostījis priežu audzi Gaujas Nacionālā p...

Gribēja strādāt vēl ilgi. Jaudīgais profesors Ķīsis
Ieejot daktera Ķīša kabinetā, nebija sajūtas – esmu pie ārsta. No sienām raudzījās bildes ar lomiem. Masīvās koka mēbeles un grāmatas plauktos padarīja telpu līdzīgu bibliotēkai Lielbritānijā. Man bija 40 minūtes laika to visu nopētīt, jo dakteris kavē...


Komentāri