lv
nm299YBb95HIQ586Xcw648SOUIni1Vej4n3b67RA
3006490

Latvijai Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs sudraba medaļas kamaniņu sportā

Latvijai Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs sudraba medaļas kamaniņu sportā

Latvijas ekipāža Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis sestdien Dienvidkorejā Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs kamaniņu sportā izcīnīja sudraba medaļas divnieku sacensībās.

Latvijas divnieks pirmajā braucienā sasniedza otru labāko laiku, otrajā uzvarēja, divu braucienu summā pirmā brauciena uzvarētājiem itāliešiem Filipam Brunneram un Manuelam Veisenšteineram piekāpjoties 0,347 sekundes.

Itālijas ekipāža trasē pavadīja minūti un 34,283 sekundes, bet trešie 12 divnieku konkurencē gan abos braucienos, gan to summā bija vācieši Luī Grīnbeks un Maksimilians Kīrts, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,793 sekundes.

Sieviešu vieninieku sacensībās Margita Sirsniņa un Amanda Ogorodņikova ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu, no uzvarētājas vācietes Antonijas Pīčmanes atpaliekot attiecīgi 1,344 un 1,573 sekundes.

Pīčmane finišēja minūtē un 35,774 sekundēs. Otrā ar 0,552 sekunžu atstarpi bija Itālijas pārstāve Aleksandra Oberštolca, bet trešā - austriete Marī Rīdla, no uzvarētājas atpaliekot 1,154 sekundes.

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Tajās piedalās jaunie atlēti no 15 līdz 18 gadu vecumam vairāk nekā no 80 pasaules valstīm.

Šogad šis sporta forums no 19.janvāra līdz 1.februārim norisinās Dienvidkorejas provincē Kanvondo.

Mūžībā aizsaukta rakstniece Inguna Bauere

Mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, sēru vēsti sociālajos tīklos pavēstīja grāmatizdevēja, apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka.

Plašu popularitāti Ingunai Bauerei atnesa darbi par dzejnieka Kārļa Skalbes sievas Lizetes dzīvi, "Mērnieku l...

Gada laikā ēdināšanas nozare Latvijā kritās par 10-15% (+VIDEO)

Kopējais Latvijas ēdināšanas nozares apgrozījums ir apmēram 800 miljoni eiro, kas ir 1,4% no Latvijas iekšzemes kopprodukta.

"Ekonomiskā priekšrocība mums līdz šim ir bijusi tā, ka esam tilts starp Austrumiem un Rietumiem, stratēģiski svarīgā pozīcijā....

Varenā latgalieša Jāņa Ivanova burvīgās mūzikas atgriešanās (+VIDEO)

Lai to padarītu par izglītojošu un aizraujošu piedzīvojumu, pasaulslavenu skaņražu mūziku un dzīvesstāstus papildina īpaši multimediāli elementi.

Ceturtdien, 25.janvārī, plkst.19.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Gun...



Komentāri