lv
XxcfAPTzSnwJAUOYGKDARYQPGFQKW9APum8zlBgJ
3006051

Mūžībā aizsaukta rakstniece Inguna Bauere

Mūžībā aizsaukta rakstniece Inguna Bauere

Mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, sēru vēsti sociālajos tīklos pavēstīja grāmatizdevēja, apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka.

Plašu popularitāti Ingunai Bauerei atnesa darbi par dzejnieka Kārļa Skalbes sievas Lizetes dzīvi, "Mērnieku laiku" autora Matīsa Kaudzītes iemīļoto Līzi Rātminderi, dzejnieka Andreja Pumpura ģimeni, Kronvaldu Ata mūža gājumu, taču rakstnieces pūrā bijuši arī darbi jaunatnei un intriģējoši sadzīves romāni.

Ingunas Baueres iemīļotais darbības laiks visbiežāk bijis mūsu tautas tuvāka un tālāka pagātne: autore ir pamatīgi izpētījusi 18. un 19. gadsimta Latvijas vēsturi, un tas palīdz radīt viņas grāmatām plašu, detalizētu un saistošu vēsturisko fonu. Kā apgalvoja pati Inguna Bauere, viņai milzīgu gandarījumu sagādā iespēja "ienirt" šajā laikmetā, kas savukārt rada dedzīgu rakstītprieku.

Līdzjūtību tuviniekiem paudis arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

“Šis rītas nāk ar skumju ziņu, mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, viņa prata mūsu dižgaru dzīvesstāstus izstāstīt tā, ka tie likās tuvi un pazīstami. Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem», — Edgars Rinkēvičs.

Gada laikā ēdināšanas nozare Latvijā kritās par 10-15% (+VIDEO)

Kopējais Latvijas ēdināšanas nozares apgrozījums ir apmēram 800 miljoni eiro, kas ir 1,4% no Latvijas iekšzemes kopprodukta.

"Ekonomiskā priekšrocība mums līdz šim ir bijusi tā, ka esam tilts starp Austrumiem un Rietumiem, stratēģiski svarīgā pozīcijā....

Varenā latgalieša Jāņa Ivanova burvīgās mūzikas atgriešanās (+VIDEO)

Lai to padarītu par izglītojošu un aizraujošu piedzīvojumu, pasaulslavenu skaņražu mūziku un dzīvesstāstus papildina īpaši multimediāli elementi.

Ceturtdien, 25.janvārī, plkst.19.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Gun...

TIEŠRAIDE: Pasaules kausa posms biatlonā. Jauktā pāru stafete
Antholcā sestdien turpinās Pasaules kausa posms biatlonā. Sestdien jauktā pāru stafete, kurā startē Latvijas vadošie biatlonisti – Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs. Tiešraide LTV7 un LSM.lv.


Komentāri