lv
1pGV11Q2t8O5uW2anRfYHl03YxxkPkJ9tvAavOKA
29818

Atkal Putins melo! Ukrainā nav ne miņas no «netīrās bumbas»

Atkal Putins melo! Ukrainā nav ne miņas no «netīrās bumbas»

ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) ceturtdien paziņojusi, ka tās inspektori trijos pārbaudītajos objektos Ukrainā nav atklājuši kādas "nedeklarētas kodoldarbības".

IAEA inspektori Ukrainā ieradušies pēc Kijevas prasības, lai atmaskotu Krievijas apgalvojumus, ka ukraiņu gatavojot "netīro bumbu".

"Mūsu tehniskais un zinātniskais novērtējums līdz šim gūtajiem rezultātiem neliecina par nedeklarētām kodoldarbībām un materiāliem šajos trīs objektos," paziņojis IAEA ģenerāldirektors Rafaels Grosi.

Viņš piebildis, ka par inspektoru ievākto vides paraugu pārbaudes rezultātiem tiks paziņots, cik ātri vien iespējams.

Grossi norādījis, ka IAEA inspektoriem bijusi netraucēta piekļuve pārbaudāmajiem objektiem un ka viņi veikuši visas plānotās pārbaudes.

Krievija mēģina starptautiskajai sabiedrībai iegalvot, ka Ukraina it kā gatavojoties izmantot pret iebrucējiem tā dēvēto netīro bumbu.

Savukārt Kijeva norāda, ka tā varētu būt Maskavas provokācija un krievi paši plāno izmantot "netīro bumbu", lai pēc tam tajā apvainotu ukraiņus.

Par "netīro bumbu" dēvē konvencionālos šāviņus, kuri pildīti ar radioaktīviem materiāliem, kas sprādziena rezultātā tiek izkliedēti vidē.

Drosmīgs kaimiņš Daugavpilī izglābj dzīvokļa ugunsgrēkā cietušo
Ceturtdien pulksten 19.03 ugunsdzēsēji steidzās uz Tukuma ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks izcēlies piecstāvu mājā. Ugunsgrēkā cietušo izglāba viņa kaimiņš, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Okupanti izveidojuši 'bloķējošās vienības' dezertējošo karavīru nošaušanai, ziņo britu izlūki
Zemās morāles un nevēlēšanās karot dēļ Krievijas spēki sākuši izvietot "barjeras karaspēku" jeb "bloķējošās vienības", kuras draud nošaut savus karavīrus, kas atkāpjas, lai piespiestu tos doties ofensīvās, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru...
Ijabs: Partiju apvienība «Attīstībai/Par!» līdzšinējā formātā varētu nepalikt kopā
Partiju apvienība "Attīstībai/Par!", kurā ietilpst partijas "Latvijas attīstībai", "Kustība "Par"" un "Izaugsme", līdzšinējā formātā varētu nepalikt kopā un darbu neturpināt. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāmā" sacīja partijas "Latvijas a...


Komentāri