lv
kg87FNngiMdSWhDSObdV214kB3B42wh7NRBw2epl
2977807

Vāc parakstus par izstāšanos no konvencijas par liegumu izmantot kājnieku mīnas

Vāc parakstus par izstāšanos no konvencijas par liegumu izmantot kājnieku mīnas

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas.

Otavas konvencija jeb Konvencija par kājnieku mīnu lietošanas, uzglabāšanas un ražošanas aizliegumu un iznīcināšanu paredz, ka dokumentu parakstījušās valstis apņemtas, pirmkārt, "nekad un nekādos apstākļos neizmantot kājnieku mīnas". Latvija šai konvencijai pievienojās 2005.gadā.

Iniciatīvas pārstāvis Atis Stankevičs vēlas, lai Latvija reālistiski izvērtētu tās militārās aizsardzības stratēģiju un sevišķi šajos draudīgajos apstākļos pārskatītu valsts dalību Otavas konvencijā. Viņaprāt, tas būtu efektīvs un pamatots solis Latvijas valsts aizsardzībai.

Idejas autora ieskatā Latvijas sabiedrība šādi iegūtu drošības sajūtu, ka potenciālā agresora uzbrukuma gadījumā var nomīnēt Latvijas robežu.

Kā ziņots, Saeimā varētu tikt diskutēts par iespēju atteikties no saistībām, kas ierobežo iespējas Latvijas aizsardzības vajadzībām austrumu pierobežā izvietot mīnas.

Tāpat ziņots, ka Latvijas austrumu robežas drošības stiprināšanā Aizsardzības ministrija izvērtē prettanku mīnu un dažādu papildu šķēršļu izvietošanu, septembrī tolaik vēl esot aizsardzības ministres amatā norādīja Ināra Mūrniece (NA).

«Trasta komercbankas» administrators pērn atguvis kopumā vien 292 eiro

Likvidējamās "Trasta komercbankas" administrators pagājušajā gadā atguvis kopumā vien 292 eiro, kas ir būtiski mazāk nekā 2022.gadā un arī iepriekšējos gados, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicētais pārskats.

Vienlaikus "Trasta kome...

Islandē lava sasniegusi Grindavīku

Vulkāna izvirdumā Islandē lava svētdien sasniegusi Grindavīku, kuras 4000 iedzīvotāji pirms tam tika steidzami evakuēti.

Islandes sabiedriskās raidorganizācijas RUV no gaisa uzņemtajā video redzams, kā no lavas aizdegas ēkas Grindavīkā.

Šis Islandē ir p...

Edgaram Rinkēvičam patika, kā jaunieši tika iepazīstināti ar kosmosu (+VIDEO)

No vietējās palaišanas vietas jau tiek palaistas mācību raķetes.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Kosmosa izziņas centru Cēsīs, lai iepazītos ar centra pieeju veicināt bērnu un jauniešu interesi par dabaszinātņu, inženierzinātņu, tehnoloģij...



Komentāri