lv
qDplvfnlbQesJFcXBlQBhYc2dEa5Xdvt0bbPhqkL
293918

Kariņš paziņo, kad nākamo valdību varētu apstiprināt Saeimā

Kariņš paziņo, kad nākamo valdību varētu apstiprināt Saeimā

Valdību veidojošās partijas tuvāko dažu nedēļu laikā varētu pabeigt darbu pie valdības darāmo darbu deklarācijas, lai pēc tam Saeimā varētu notikt balsojums par jaunā Ministru kabineta sastāva apstiprināšanu, šodien pēc Valsts prezidenta Egila Levita paziņojuma par Krišjāņa Kariņa (JV) nominēšanu Ministru prezidenta amatam žurnālistiem sacīja Kariņš.

Pašlaik "Jaunā vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība ir izstrādājusi topošās valdības deklarācijas melnrakstu, kas vēl nav pabeigts un pie kura būs jāstrādā visu atlikušo nedēļu un, ja nepieciešams, arī nākamnedēļ, pauda Kariņš.

Premjers prognozē, ka dažu nedēļu laikā viņam būs iespēja piedāvāt apstiprināšanai Saeimā valdības pilnu sastāvu.

Kariņš atkārtoti pauda, ka nākamās valdības pamatmērķis būšot panākt ekonomikas plašu transformāciju. Lai to panāktu, būs jāstrādā vairākās jomās, tajā skaitā, drošības, izglītības, enerģētikas, konkurētspējas sfērā, kā arī dzīves kvalitātes uzlabošanai, klāstīja politiķis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Levits šodien JV politiķi, pašreizējo premjeru Kariņu oficiāli nominēs Ministru prezidenta amatam. Faktiski Kariņa vadībā darbs pie jaunās valdības izveides notiek jau pusotru mēnesi.

Mūžībā devies Latvijas Universitātes profesors Jānis Rozenfelds (+FOTO)

Pirmdien mūžībā devies Latvijas Universitātes (LU) profesors Jānis Rozenfelds.

Viņš bija fakultātes Domes vadītājs, tiesību zinātnes promocijas padomes vadītājs, Civiltiesisko zinātņu katedras vadītājs, ilggadējs mācībspēks un tiesībzinātnieks, zvērināt...

Ražotāju cenu līmenis Latvijā oktobrī gada laikā palielinājās par 32,3%
2022. gada oktobrī, salīdzinot ar 2021. gada oktobri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 32,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.
Covid-19 pacientu skaits slimnīcās teju nemainīgs; miris viens slimnieks
Latvijā aizvadītajā diennaktī saņemts viens ziņojums par mirušu Covid-19 slimnieku. Tikmēr slimnīcās ar Covid-19 kā pamatdiagnozi ārstējas 81 pacients, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Nacionālā veselības dienesta dati.


Komentāri