lv
AyDaB9nXSfnfQZkVo2o5bgyqfYZ7XDavN9g0pw8C
293917

Mūžībā devies Latvijas Universitātes profesors Jānis Rozenfelds (+FOTO)

Mūžībā devies Latvijas Universitātes profesors Jānis Rozenfelds (+FOTO)

Pirmdien mūžībā devies Latvijas Universitātes (LU) profesors Jānis Rozenfelds.

Viņš bija fakultātes Domes vadītājs, tiesību zinātnes promocijas padomes vadītājs, Civiltiesisko zinātņu katedras vadītājs, ilggadējs mācībspēks un tiesībzinātnieks, zvērināts advokāts, valsts un fakultātes apbalvojumu ieguvējs, daudzu publikāciju un konferenču ziņojumu autors vai līdzautors.

Viena no pēdējā Rozenfelda nozīmīgām publikācijām ir "Kluwer" izdevniecībā izdotā lietu tiesību monogrāfija angļu valodā, šķirklis Nacionālajā enciklopēdijā un gatavojamais jaunais lietu tiesību monogrāfijas izdevums.

LU uzsver, ka ar profesora došanos mūžībā no fakultātes mācībspēku rindām aiziet vesela civilistu paaudze. Profesors bija iedvesmas avots - paraugs, kuram līdzināties, un stingrs atbalsta plecs studentiem, kolēģiem un domubiedriem neskaidros jautājumos izlīkumotajos tiesību līkločos.

Profesors bija eksperts Senās Romas tiesībās, lietu tiesībās, intelektuālā īpašuma tiesībās.

Ražotāju cenu līmenis Latvijā oktobrī gada laikā palielinājās par 32,3%
2022. gada oktobrī, salīdzinot ar 2021. gada oktobri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 32,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.
Covid-19 pacientu skaits slimnīcās teju nemainīgs; miris viens slimnieks
Latvijā aizvadītajā diennaktī saņemts viens ziņojums par mirušu Covid-19 slimnieku. Tikmēr slimnīcās ar Covid-19 kā pamatdiagnozi ārstējas 81 pacients, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Nacionālā veselības dienesta dati.
Kritizē lēmumu svētku laikā slēgt gājēju satiksmi uz Vanšu tilta

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kritiski vērtē lēmumu drošības apsvērumu dēļ novembra svētku laikā slēgt gājēju un velosipēdistu satiksmi uz Vanšu tilta.

"Pilsēta cilvēkiem" šo lēmumu uzskata par nepārdomātu un absurdu, uzsver biedrības valdes priekšsēdēt...



Komentāri