lv
mk9FeFOvGmkhF5TU5DrSIwK6aZfHCU2iilXRsNb1
2911191

Līgumu par pakalpojumu sniegšanu 2024.gadā noslēguši visi ģimenes ārsti

Līgumu par pakalpojumu sniegšanu 2024.gadā noslēguši visi ģimenes ārsti

Līgumu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu 2024.gadā ir noslēguši visi ģimenes ārsti, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Pagājušajā gada beigās ģimenes ārstiem beidzās noslēgtais ar NVD. Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) bija apsvērusi slēgt jaunu līgumu līdz šī gada beigām, strādājot četras dienas nedēļā par valsts apmaksu, bet piektā diena būtu par maksu. Asociācija bija norādījusi, ka no šī gada 1.janvāra viņu nozarē finansējums samazināsies par 13%, līdz ar to rodas pamatotas bažas, kā uzturēt prakses vietas un kādus pakalpojumus turpmāk sniegt pacientiem.

Tomēr 27.decembrī, pēc tikšanās ar veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV), LĢĀA biedri lēma parakstīt līgumus ar NVD, pagarinot sadarbības termiņu vēl uz vienu gadu. Šobrīd tos noslēguši visi ģimenes ārsti.

Abu Meri (JV) solījis, ka janvārī valdība lems par ģimenes ārsta prakses uzturēšanas naudas palielināšanu un ģimenes ārstu aizvietošanu. Tāpat plānots turpināt strādāt darba grupā, lai radītu informatīvo ziņojumu primārās veselības aprūpes stiprināšanai nākamajiem trīs četriem gadiem.

Sākas «Muzikālās bankas» fināla balsojums par gada vērtīgāko dziesmu
Otrdien, 2. janvārī, sākas fināla balsojums par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā "Muzikālā banka 2023". Līdz 15. janvārim 25 fināla dziesmas vērtēs klausītāji un "Muzikālās bankas" eksperti, bet 16. janvārī tiks paz...
Dažādas nepilnības konstatētas pieciem jaunajiem elektrovilcieniem

Dažādas nepilnības šobrīd ir konstatētas pieciem jaunajiem elektrovilcieniem, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka PV no Čehijas uzņēmuma "Škoda Group" ir saņēmis kopumā 17 jaunos elektrovilcienus. No...

Latvijas augstskolas strādā pie zinātnes komercializācijas (+VIDEO)

Ir vajadzīgs uzlabot procesus abās pusēs: gan universitātēs, gan likumos un noteikumos.

Zinātniskās darbības likums un universitāšu intelektuālā īpašuma licencēšanas un pārdošanas likumi nosaka dažādus ierobežojumus zinātniski ietilpīgu jaunuzņēmumu dib...



Komentāri