lv
IkC0mbN6lEMpJeEI7Z5iDrMjuRiQ5ALJd4MhYj5S
2875190

Ir svarīgi, ko tu redzi sev apkārt. Saruna ar mākslas zinātnieci Helēnu Demakovu un dzejnieci Ievu Rupenheiti

Ir svarīgi, ko tu redzi sev apkārt. Saruna ar mākslas zinātnieci Helēnu Demakovu un dzejnieci Ievu Rupenheiti
"Ir ģimenes, kas brīvdienas pavada lielveikalā, bet ir arī tādas, kas dodas uz muzejiem un tur forši pavada laiku. Varbūt viņiem nav mājās pie sienas ne Beļcovas, ne Purvīša skolnieku darbi, bet tas ir svarīgi, ko tu redzi sev apkārt," par mākslas izglītojošo spēku Latvijas Radio 3 raidījumā "Mākslas vingrošana" saka māksliniece, dzejniece un Ventspils muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite.
Lietu par pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā izskatīs aprīlī

Lietu par pilnīgu pāreju uz mācībām latviešu valodā jeb normām, kas izslēdz iespēju Latvijā iegūt vispārējo izglītību mazākumtautību programmās, Satversmes tiesa (ST) rakstveida procesā izskatīs 2024. gada 24. aprīlī, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

...
Valodas tehnoloģiju platformā Hugo.lv integrēts sarunu bots ChatGPT

Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) pārvaldītajā valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformā "Hugo.lv" īstenota integrācija ar "Microsoft Azure" "Open AI" platformā iestrādāto globālo sarunu botu "ChatGPT", informē KISC pārstāvji.

Platformā "...

Vai būs vēl viena dāvana Latvijas hokejam? Junioru izlase startē pasaules čempionātā
Ziemassvētki ir ģimenisks notikums ar pantiņiem pie eglītes, apdāvināšanos, sniega gaidīšanu un gada nogali. Daudziem tie ir gada gaidītākie svētki, kad mierīgi atsēsties un apdomāt aizvadītajā gadā pieredzēto. Mierīgo pasēdēšanu jau devīto reizi papil...


Komentāri