lv
Y2M1u8BFb6ZjqQ5MeHYSirUpFTh6ggCMknNESHlf
2803291

Torņakalnā būvēs dzīvojamo māju kvartālu

Torņakalnā būvēs dzīvojamo māju kvartālu

Mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" Torņakalnā, teritorijā starp Vienības gatvi un Jelgavas ielu, iecerējis uzbūvēt jaunu dzīvojamo māju kvartālu, kuru veidos deviņas dzīvojamās ēkas ar vairāk nekā 400 dzīvokļiem.

Aptuvenais investīciju apmērs, ko plānots ieguldīt kvartāla attīstībā, ir 40 miljoni eiro, bet, ņemot vērā, ka projekts ir ilgtermiņa, tā izmaksas var mainīties, norādīja attīstītāja pārstāvji.

Projekta pirmās kārtas būvniecību plānots sākt 2025.gada pirmajā pusē ar sešu stāvu ēku, kurā būs 72 dzīvokļi.

Jauno dzīvojamo māju kvartālu, kas sastāvēs no deviņām dzīvojamām ēkām ar vairāk nekā 400 divu līdz četru istabu dzīvokļiem, "Bonava Latvija" plāno Torņakalnā, kur senāk atradās Hartmaņa "Rīgas eļļas spiestuve", uzbūvēt līdz 2029.gadam.

Projektā plānots saglabāt un būvapjomā integrēt daļu industriālās apbūves, tādējādi piešķirot kvartālam savu identitāti, kas atspoguļosies arī projekta nosaukumā - iecerēts jauno mājokļu projektu nosaukt par "Hartmaņa kvartālu". Tostarp iecerēts saglabāt un integrēt plānotajā apbūvē senās eļļas spiestuves 45 metrus augsto sarkano ķieģeļu dūmeni.

Bronzas hokeja valstsvienību godina atmiņu grāmatas atvēršanas svētkos
Latvijas hokeja valstsvienība gatavojas pārbaudes turnīram Slovākijā, bet otrdien piedalījās grāmatas "Sapņu komanda 2023" atvēršanā. Grāmata atsauc atmiņā valstsvienības panākumu pavasarī, iegūstot bronzas godalgas pasaules čempionātā. ...
Valstij «Maskavas nama» pārņemšana īpašumā prasīs ap pusmiljonu eiro gadā

Valsts īpašumā pārņemot ēku "Maskavas nams" Rīgā, Marijas ielā, no budžeta būs nepieciešami aptuveni 495 395 eiro ikgadējām uzturēšanas izmaksām.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien virzīšanai pirmajam lasījumam atb...

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama sniegliece un snieglauze

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama zaru liekšanās jeb sniegliece un zaru lūšana jeb snieglauze, informēja SIA "Rīgas meži" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka šāda mežu apmeklētājiem un īpašumiem bīstama situācija mežos var saglabāties vismaz nākamās ...



Komentāri