lv
CUBV5j0YpQiQGK3c7aNciu7fqmQlY2T3sGfOQCK2
2802370

Valstij «Maskavas nama» pārņemšana īpašumā prasīs ap pusmiljonu eiro gadā

Valstij «Maskavas nama» pārņemšana īpašumā prasīs ap pusmiljonu eiro gadā

Valsts īpašumā pārņemot ēku "Maskavas nams" Rīgā, Marijas ielā, no budžeta būs nepieciešami aptuveni 495 395 eiro ikgadējām uzturēšanas izmaksām.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien virzīšanai pirmajam lasījumam atbalstīja likumprojektu, kas paredz, ka ēka Marijas ielā 7 pāries Latvijas valsts īpašumā.

Komisija likumprojektu skatīja sēdes publiskajā un slēgtajā daļā. Komisija rosināja virzīt likumprojektu steidzamības kārtā, proti, divos lasījumos.

Sēdes publiskajā daļā Satversmes aizsardzības biroja direktora pirmais vietnieks Jānis Batalauskis norādīja, ka birojam iebildumi pret šo likumprojektu nav. Arī Valsts drošības dienesta priekšnieka vietnieks Ēriks Cinkus norādīja, ka dienests atbalsta likumprojekta virzību, turklāt dienests ir vairākkārt informējis valsts augstākās amatpersonas par šī objekta radīto apdraudējumu nacionālajai drošībai.

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka likumprojektam nav ietekme uz valsts budžetu, taču, kā izskanēja komisijā, papildu nauda tomēr būs nepieciešama. Satiksmes ministrijas (SM) skaidrojumu par papildu finansējumu komisija neguva, jo tās pārstāvji nebija ieradušies, kas raisīja deputātos izbrīnu.

SM komisijai iesniegtajā atzinumā par šo likumprojektu pausta gatavība pārņemt nekustamo īpašumu ministrijas valdījumā. Vienlaikus par nekustamā īpašuma lietošanu no būvju īpašnieka puses ministrijai ir izveidojies parāds 36 007 eiro apmērā, tostarp parāds par zemes nomas maksu un nekustamā īpašuma nodokli.

Nekustamā īpašuma pārņemšanas SM valdījumā gadījumā ministrijai būs nepieciešami papildu līdzekļi. Provizoriski nepieciešamie papildu līdzekļi īpašuma apsaimniekošanai un uzturēšanai vienam gadam ir 495 395 eiro. 7756 eiro nepieciešami par nekustamā īpašuma nodoklis par zemi, nekustamā īpašuma nodoklim par būvi 35 225 eiro apmērā, 332 414 eiro apsaimniekošanas maksai un 120 000 eiro komunālo pakalpojumu izmaksām.

Sēdes publiskajā daļā asas diskusijas izpalika, jo kopumā koalīcijas deputātiem bija atbalstošs viedoklis par likumprojekta virzību. Vienīgais, kurš cēla iebildumus, bija opozīcijas deputāts Edmunds Zivtiņš (PLV), kurš solīja balsojumā nepiedalīties.

Zivtiņa ieskatā objekta pārņemšana valsts īpašumā būs tikai papildu slogs, jo nav skaidrs, ko valsts tālāk darīs ar šo īpašumu. Viņa ieskatā, Latvijā visus Krievijai piederošos objektus vajadzētu atsavināt vienā reizē, nevis "cirst kaķim asti pa gabaliņam".

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama sniegliece un snieglauze

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama zaru liekšanās jeb sniegliece un zaru lūšana jeb snieglauze, informēja SIA "Rīgas meži" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka šāda mežu apmeklētājiem un īpašumiem bīstama situācija mežos var saglabāties vismaz nākamās ...

Kam ir izdevīga graudu tranzīta pārtraukšana caur Latviju

Pirmajos decembra datumos daži blogeri, pēc tam arī plašsaziņas līdzekļi uzsāka un attīstīja Krievijas graudu tranzīta tematu Latvijā. Precīzāk sakot, šā tranzīta aizliegšanas tematu. Kā tas ietekmēs Latvijas ekonomiku? Un kas ir šādu pašmāju sankciju ...

Nosaukti Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursa uzvarētāji

Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursā uzvarējusi personu apvienība SIA "Mark arhitekti", SIA "Mailītis A.I.I.M." un SIA "Labie koki", otrdien paziņoja konkursa žūrija.

Konkursa uzvarētāji ieguvuši arī galveno balvu 30 000 eiro apmērā.

Metu konk...



Komentāri