lv
nBOji6pYQxe2dvgDxwoVGvfKVfXSAw78HYvfk6yX
2789475

Aptauja: 42% Latvijas iedzīvotāju sagaida ekonomiskās situācijas pasliktināšanos

Aptauja: 42% Latvijas iedzīvotāju sagaida ekonomiskās situācijas pasliktināšanos

Mazāk nekā puse jeb 42% Latvijas iedzīvotāju sagaida ekonomiskās situācijas pasliktināšanos nākamgad, liecina jaunākais "Eirobarometra" pētījums.

Savukārt 37% aptaujas dalībnieku uzskata, ka nākamgad ekonomiskā situācija valstī paliks nemainīga, vēl 15% pauda pārliecību, ka ekonomiskā situācija uzlabosies. Grūtības atbildēt uz šo jautājumu bija 6% respondentu.

Aptaujas dalībniekiem tika uzdots arī jautājums, vai viņi seko līdzi tam, kas notiek Eiropas Savienības (ES) politikā. 58% uzsvēruši, ka seko līdzi notiekošajam ES politikā, savukārt 42% atzīmējuši, ka viņi šiem procesiem neseko līdzi.

Tikai 11% aptaujas dalībnieku uzskata, ka ES īstenotie pasākumi lielā mērā ietekmē viņu ikdienas dzīvi, savukārt 46% respondentu atbildējuši, ka ES īstenotie pasākumi "zināmā mērā" ietekmē ikdienas dzīvi.

Vēl 32% uzsvēruši, ka ES īstenotie pasākumi "ne īpaši" ietekmē ikdienas dzīvi, bet 9% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka ES īstenotie pasākumi noteikti neietekmē ikdienas dzīvi.

"Verian" aģentūra Eiropas Parlamenta 2023.gada rudens "Eirobarometra" aptauju veica no 25.septembra līdz 19.oktobrim visās 27 ES dalībvalstīs, tostarp 1000 intervijas Latvijā.

Jeļcina ministrs Pēteris Avens pastāstīja par KF karaspēka izvešanu (+VIDEO)

Anša Pūpola jaunā filma atklāj diplomātijas atsperes.

Studijas Nemelo.lv paspārnē tapusi jauna dokumentāli pētnieciska filma par Latvijas vēsturē izšķirošu notikumu - Krievijas armijas izvešanas sarunu aizkulisēm 1991.-1994.gadā "Krievijas armijas izveš...

Jaunnedēļ gaidāms siltāks laiks

Jaunnedēļ gaidāms siltāks laiks, liecina meteoroloģiskā informācija.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem jaunnedēļ, Latvijā pastiprinoties ciklonu darbībai un ieplūstot siltākai gaisa masai no rietumiem, gaisa t...

Šorttrekists Krūzbergs Pekinā noslēdz desmitnieku 1000 metru distancē
Pasaules kausa posmā šorttrekā, kas norisinās Pekinā, Latvijas pārstāvis Roberts Krūzbergs svētdien izcīnīja desmito vietu 1000 metru distancē, liecina organizatoru informācija.


Komentāri