lv
9mT5gkpTkdJwIno2vgOL8ZzPN7zx1XoRGqewszgT
278078

Izveidota Baltijas Izglītības arodbiedrību padome

Izveidota Baltijas Izglītības arodbiedrību padome

Baltijas valstu izglītības nozaru darbinieku arodbiedrības vienojušies par Baltijas Izglītības arodbiedrību padomes (BCET) izveidošanu, informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA).

Valsts svētku priekšvakarā LIZDA norisinājās visu triju Baltijas valstu izglītības nozares darbinieku arodbiedrību vadības tikšanās, kuras mērķis bija ne vien pieredzes apmaiņa par darba samaksas un sabalansētu slodžu tēmām, bet arī sadarbības līguma parakstīšana par BCET izveidošanu.

Igauniju tikšanās laikā pārstāvēja Rēmo Voltri un Aleksandrs Tīdemans. Lietuvu pārstāvēja Egidijus Milešins un Egle Žukauskaite, bet Latviju pārstāvēja Inga Vanaga un Irina Avdejeva.

Tikšanās laikā tika parakstīts sadarbības līgums par BCET izveidošanu saskaņā ar 2019.gada 9.maijā parakstītajiem sadarbības līgumiem. BCET biedri ir Lietuvas Izglītības un zinātnes arodbiedrība (LESTU), LIZDA un Igaunijas Izglītības personāla savienība (EEPU).

BCET ir izveidota, lai nodrošinātu vairākas ieceres, piemēram, dalīties zināšanās un pieredzēs, veikt kopīgus pasākumus un organizēt starptautiskas tikšanās, lai kopīgi risinātu izglītības nozares aktuālos jautājumus un kopīgi veiktu starptautisko arodbiedrību projektus, un būt par partneriem šajos projektos.

Plānots, ka BCET tiksies vismaz divas reizes gadā pēc rotācijas principa katrā dalībvalstī. BCET sanāksmes varēs apmeklēt uzaicināti viesi no uzņēmējvalstu iestādēm, citām arodbiedrībām, zinātnieki un eksperti. Līgumos noteikto mērķu sasniegšanai un saistību izpildei BCET varēs izveidot savu pārstāvju darba grupas.

Parakstot vienošanos, visi trīs Baltijas valstu pārstāvji bija vienisprātis par jaunizveidotās padomes nozīmību izglītības nozares arodbiedrību kustības stiprināšanā un nozarē strādājošo darbinieku interešu vēl sekmīgākā aizstāvībā.

Gan Lietuvas, gan Igaunijas un Latvijas pārstāvji atzina, ka viedokļu apmaiņa, statistikas datu kopīga analīze, kā arī arodbiedrību savstarpējais atbalsts ir ļoti būtisks faktors, kas katrā no valstīm gan palīdzēs stiprināt arodbiedrību kustību, gan sekmēs katrai no valstīm būtisku procesu virzību.

Pirmdienas joki

Smaidi un diena šķitīs labāka!

Līgava reāliste puķu pušķa vietā savām draudzenēm meta kaķi…

###

Karlsons – tas ir pirmais mēģinājums pedagoģijā izmantot dronu.

###

Man ļoti patīk ceļot. Vakar apmeklēju virtuvi – dzīvokļa galvaspilsētu.

###

– Kad tev pē...

Traģēdija! Zemestrīcē Indonēzijā gandrīz 20 bojāgājušo

Gandrīz 20 cilvēki gājuši bojā un vismaz 300 ievainoti, kad pirmdien Indonēzijas galveno salu satricināja zemestrīce, vietējiem medijiem paziņojis visvairāk skartās pilsētas Čiandžuras pašvaldības vadītājs.

"Manā rīcībā pašlaik esošā informācija liecina...

Decembrī notiks festivāls Eiropas Ziemassvētki

Rīgas koncertzālēs un dievnamos no 2. līdz 29.decembrim norisināsies festivāls "Eiropas Ziemassvētki", informēja "Latvijas koncertu" pārstāve Ieva Mora.

Šogad festivālā līdzās Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta un...



Komentāri