lv
gQfEv3bIvi80xkM1RniS5MfOKPPTkD408CMapnSQ
278075

Traģēdija! Zemestrīcē Indonēzijā gandrīz 20 bojāgājušo

Traģēdija! Zemestrīcē Indonēzijā gandrīz 20 bojāgājušo

Gandrīz 20 cilvēki gājuši bojā un vismaz 300 ievainoti, kad pirmdien Indonēzijas galveno salu satricināja zemestrīce, vietējiem medijiem paziņojis visvairāk skartās pilsētas Čiandžuras pašvaldības vadītājs.

"Manā rīcībā pašlaik esošā informācija liecina, ka tikai šajā slimnīcā ir gandrīz 20 mirušo un vismaz 300 cilvēku saņem medicīnisko palīdzību. Lielākajai daļai ir lūzumi pēc iesprostošanas zem ēku drupām," raidsabiedrībai "Metro TV" sacīja Čiandžuras pašvaldības vadītājs Hermans Suhermans.

5,6 magnitūdas stiprās zemestrīces epicentrs atradās Rietumjavas pilsētā Čiandžurā kas ir apmēram 100 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Džakartas, liecina ASV Ģeoloģijas dienesta (USGS) dati.

Indonēzija atrodas tā dēvētajā Klusā okeāna "Uguns lokā", kur tektonisko plātņu berzēšanās dēļ bieži notiek zemestrīces un vulkānu izvirdumi.

Pērn janvārī Sulavesi salu satricināja 6,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kas prasīja vairāk nekā 100 dzīvību un tūkstošiem cilvēku atstājot bez mājām.

Decembrī notiks festivāls Eiropas Ziemassvētki

Rīgas koncertzālēs un dievnamos no 2. līdz 29.decembrim norisināsies festivāls "Eiropas Ziemassvētki", informēja "Latvijas koncertu" pārstāve Ieva Mora.

Šogad festivālā līdzās Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta un...

No Vācijas padzīta negantā krievu blogere, kura apvainoja ukrainietes
No Vācijas deportēta Krievijas pilsone Jūlija Prohorova, kura vasaras izskaņā kļuva bēdīgi slavena ar savām provokācijām, sociālajos tīklos publiskojot Ukrainas tautu aizvainojošos video. Īpaši populārs kļuva blogeres "TikTok" video, kurā viņa verbāli ...
Okupanti par prioritāti izvirzījuši aizsardzības pozīciju izbūvi, ziņo britu izlūki
Krievijas spēki joprojām par prioritāti izvirza aizsardzības pozīciju izbūvi, kuras gandrīz noteikti daļēji veido vāji apmācīti mobilizētie rezervisti, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.


Komentāri