lv
hizjcr6LhPSFJia14a5RNKYUaL0JearHC86t78aa
2763845

Atbalsta 200 milj. eiro pārdali pretgaisa aizsardzības spēju stiprināšanai

Atbalsta 200 milj. eiro pārdali pretgaisa aizsardzības spēju stiprināšanai

Ministru kabinets otrdien atbalstīja apropriācijas pārdali budžetā 200 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu pretgaisa aizsardzības sistēmas attīstību.

Jau ziņots, ka no 2023. līdz 2027.gadam Latvija ik gadu ieguldīs papildu 200 miljonus eiro, piecos gados ieguldot pretgaisa aizsardzības spēju stiprināšanā vienu miljardu eiro, tādējādi palielinot valsts aizsardzības spējas, saglabājot nemainīgu ārpolitikas eiroatlantisko kursu un stiprinot Latvijas drošību mainīgajā ģeopolitiskajā situācijā.

30.novembrī Aizsardzības ministrija parakstīja piegādes līgumu ar Vācijas uzņēmumu "Diehl Defence" par IRIS-T vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas iegādi.

Parakstot piegādes līgumu par aptuveni 600 miljoniem eiro, Latvija saņems visu nepieciešamo aprīkojumu IRIS-T sistēmu efektīvai darbībai, kas nodrošinās slāņveida pretgaisa aizsardzības ieviešanu Latvijā. Plānots, ka "Diehl Defence" vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādi sāks 2026.gadā.

Gluži kā brīnums: Čempionu līgas turnīrs Jelgavā kulminējis Latvijas telpu futbola dižākajā spēlē
Pēc septiņu gadu pārtraukuma Latvijas telpu futbola klubs atgriezās Čempionu līgas elites grupu kārtā. "Riga" FC spēja Jelgavā pieveikt gan Francijas, gan Itālijas čempionus, bet par izšķirošo spēli nedēļas nogalē kļuva duelis pret Spānijas "Barca", ab...
Vai tā nauda ir tā vērta? Prezidents aicina uzņēmējus padomāt par Krievijas graudu importu
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina tos Latvijas uzņēmējus, kuri turpina nodarboties ar Krievijas graudu ievešanu Eiropas Savienībā (ES), padomāt, vai "tā nauda ir tā vērta".
Latvijas atbalsts Ukrainai sasniedz vismaz 587 miljonus eiro jeb 1% no IKP

VARAM uzņem Ukrainas pārstāvju delegāciju

Šodien, 5.decembrī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar Ārlietu ministrijas (ĀM) atbalstu uzņem delegāciju no Ukrainas Čerņihivas apgabala, lai sniegtu metodisku atbalstu Ukrainas Č...



Komentāri